Barnsemesterkortet 2017

Barnsemesterkortet
"Rabattkortet alla barfamiljer borde ha!" Läs mer »

 » Tävlingar just nu!
Danland har många trevliga feriecenter!
Vinn ett presentkort med värde 2.500 kr!
Övernattning + middag + frukost
Vinn en övernattning på First Hotel Arlanda!
Vinnarlistan »
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Kloka Leksaker » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt när du handlar lagervaror för minst 250 kr...
Djurs Sommerland » Med Barnsemesterkortet får 1 barn per familj GRATIS entré (vid köp av min...
Gripsholms Bed & Breakfast i Ma... » Med Barnsemesterkortet får du gratis logi och frukostbuffé för barn under 18 &ari...
Fler erbjudanden »
 » Weekend


Guide till skidåkning i Österrike för barnfamiljer

Vi har tittat närmare på hur man kan ta sig till Österrike, och vi har testat barnvänligheten på några välkända skidorter. Missa inte tipsen nederst i artikeln!

Badgastein
Byn ligger mitt i nationalparken Hohe Tauern med vattenfall, gamla träbroar och sekelskifteshus - Badgastein måste vara en av världens vackraste skidorter!

Kul att veta: Badgastein har Österrikes längsta preparerade pist (nummer 11) som är hela 11 km lång.

Badgastein »
Sätt betyg på Badgastein »

Kitzbühel
En känd och ganska stor skidort med en vacker stadskärna. Här finns allt från offpist till mindre system med lite lättare och längre pister. Dessutom finns snowboardparker, halfpipes och quarterpipes för brädåkarna.

Kitzbühel »
Sätt betyg på Kitzbühel »

Ischgl
Hit kan alla åka, både partygänget, barnfamiljer och äldre. Disco blandas friskt och charmigt med österrikisk ”umpa-bumpa”. Skidåkningen blir aldrig för svår och liftköer är inget problem.

Kul att veta: Ryktena går om att puckelpisten vid Palinkopf (systemets högsta med hela 900 fallhöjdsmeter) är otroligt rolig!

Ischgl »
Sätt betyg på Ischgl »

Matrei
Litet, charmigt och lugnt utan ”rajtantajtan”. Ligger vackert i nationalparken Hohe Tauern, med panorama över Österrikes högsta berg Gross Glockner.

Kul att veta: S:t Nikolaus-kyrkan från 1200-talet är mycket vacker och definitivt värd ett besök.

Matrei »
Sätt betyg på Matrei »

Saalbach
Familjeort med massor av barnaktiviteter. Orten är liten och man har nära till allting, men skidområdet är ändå stort - Österrikes största sammanhängande liftsystem faktiskt.

Kul att veta: Pist 90 har en rolig storslalombana där man gratis kan tävla mot varandra.

Saalbach »
Sätt betyg på Saalbach »

St Anton
Ärligt talat, det är kanske inte världens smartaste drag att åka till St Anton med små barn. Är ni däremot duktiga skidåkare med tonårsbarn som har åkt skidor sedan de var små, då kan S:t Anton vara helt rätt.

Kul att veta: Byn är underbar och har tyrolercharm. Huvudgatan är bilfri och kantas av affärer, restauranger och pubar.

St Anton »
Sätt betyg på St Anton »

Sölden
En av de mest solsäkra orterna i Alperna. De flesta pisterna ligger på över 2.000 m vilket bidrar till den höga snösäkerheten i området.

Sölden »
Sätt betyg på Sölden »

Zell am See
Ligger vackert vid en sjö. Området är inte speciellt avancerat och passar barn och nybörjare bra. Funpark finns naturligtvis också. Till skidområdet hör även glaciären Kitzsteinhorn i Kaprun.

Zell am See »
Sätt betyg på Zell am See »

Schladming
Passar medelgoda åkare och är ett eldorado för snowboardåkare. Det finns kvällsskidåkning i upplysta backar. Dessutom finns isklättring, rodel och upplevelsebad om ni vill hitta på något annorlunda en dag. Glaciäråkning på norra delen av dalen.

Kul att veta: Arnold Schwarzenegger föddes här i Schladming.

Schladming »
Sätt betyg på Schladming »

Resan dit, om du kör bil
Från Sverige finns flera färjeförbindelser. När du kommer till Tyskland kör du ut på Autobahn och genom Tyskland kör man på 8-10 timmar utan barn, men med barn är det klokt att göra en övernattning. Från München och sydligaste Tyskland kommer du in i Österrike via Garmisch Partenkirchen, alternativt via Kufstein, Salzburg, Braunau eller Passau.
Biltåg till Österrike
Det går ett biltåg från Hamburg till Innsbruck (som ligger i Tyrolen). Biltågspriserna skiftar mellan olika avgångar. Prickar du in en ”billig” dag sänks kostnaden rejält. Sovplatser i den enklare liggvagnen kostar mindre än i den mer ombonade sovvagnen. Det är viktigt att boka biltågen i god tid om man åka i samband med skolloven, platserna tar snabbt slut.

 

Nytt för i år: Nu har biltågen fått ett nytt stopp för skidregionen Scwarzach-St.Veit, bra för dig som ska till skidorter i, runt och söder om Salzburg.

Mer info: db-sverige.se eller autozug.de eller ring tel +49-1805-241224.

 

Biltunneltåg i Österrike
Man kan sätta bilen på tåget för att ta sig förbi de högsta alppassen. Det är täta avgångar genom Tauernbahn (Böckstein-Mallnitz, 8 km) i båda riktningarna. Mer info kan du få från järnvägsstationen i Böckstein på telefon (0)6434-26 63 39, i Mallnitz på telefon (0)4784-60 03 90. (Nollan slår du om du ringer när du är i Österrike).

Läs mer på www.oebb.at Klicka på Bundesländer/Kärnten/Autoschleuse Tauernbahn

Kom ihåg att köpa en vinjett
Man måste ha en vinjett när man kör på motorvägar eller motorvägleder i Österrike. En 2-månadersvinjett kostar drygt 20 EUR och en 10 dagars ca 10 EUR. Vinjetten säljs på bensinstationer nära den österrikiska gränsen.
- Vinjetten måste klippas av försäljningsstället innan den sätts på plats. Vinjetter som inte är klippta gäller inte och blir man kontrollerad med oklippt biljett åker man på dryga böter. Inte så trevligt.
- Sätt fast den på insidan av vindrutan innan du kör in på den vinjettpliktiga vägen.

Telefonlista att ha i bilen
Väghjälp tel: 120
Väghjälp (alternativ) tel: 123
Brandkår tel: 122
Polis tel: 133
Ambulans tel :144

Åka persontåg?
Man kan också åka vanligt persontåg utan egen bil, till Munchen. Sedan byter ni i Munchen till ett tåg som går ända fram till skidorten.

Flyga
Mest bekväma alternativet när man reser med barn. Du kan välja mellan att boka flyg och boende på egen hand, eller köpa ett färdigt paket. Det finns gott om researrangörer som säljer skidresor till Österrike. Gå in på Google och sök på ”åka skidor i Österrike” eller liknande formulering, så får du många att välja bland. Ryan Air flyger direkt mellan Stockholm och Klagenfurt i södra Österrike.

 » Relaterade artiklar
Tågluffa Barnfamiljen ger sina bästa tågluffartips
Hur mycket av Europa hinner man se när man har barnen med sig på tågluffningen? Hur kan man hålla kostnaderna nere, och bör man förboka boendet hemifrån? Ylva och Jonas från Alingsås var ute i 26 d... Läs mer »

Testfamilj Wagrain Österrike Testfamilj Österrike Wagrain
Tre dagar före julafton berättade jag och min fru för barnen att vi blivit Barnsemesters testfamilj och får en skidresa med TT-line till Sporthotel Wagrain i Österrike. Linus kunde inte stå still a... Läs mer »

Här kan barn med handikapp lära sig åka skidor.
Oavsett vilket handikapp ditt barn har är han eller hon välkommen till Kids Skicamp i Åre. Här finns flera typer av skidåkningstekniker och många roliga kringaktiviteter. Alla barn är med utifrån s... Läs mer »

Skidåkning i de franska Alperna Skidåkning i de franska Alperna
Det som kännetecknar de franska Alperna är bra mat, kultur, uteställen, after ski och den stora variationen av skidområden. Skidsäsongen startar vanligtvis strax före julhelgen och avslutas i slute... Läs mer »

Tips som gör skidsemestern billigare Tips för en billigare skidsemester
En familj som vill ha en veckas semester i vinter har nytta av att jämföra resmål, vecka och färdsätt. Här är några tips som kan göra skidresan billigare. De två faktorer som påverkar priset mes... Läs mer »

Guide till populära skidorter
Marie Peterson är medlem här på Barnsemester.se och en mycket skicklig skidåkare. Hon har själv testat hela 21 skidorter runt om i världen och vi bad henne dela med sig av sina favoriter. Av de ... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se
Annons: