Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » Tävlingar just nu!
Sol- och skidresor till Medelhavet, Karibien och Alperna.
Vinn ett presentkort med värde 5.000 kr från Langley! »
Vinnarlistan »
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Allinc » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr ytterligare rabatt på de redan låga ...
Sala Silvergruva » Med Barnsemesterkortet bor 1 barn gratis per betalande vuxen i Sala Silvergruvas mysiga boende!
Lycksele Djurpark » Med Barnsemesterkortet får alla barn som betalar entré en gratis åkattraktion!
Fler erbjudanden »
 » Kryssning
Ingrid Svenssons tips på på Phuket i Thailand

Äventyrsbadet Splash-jungle på Phuket

Barnsemesters reporter Ingrid Svensson bor med sin svenska familj på Phuket och har testat Phukets nyöppnade äventyrsbad med fyra tjejer mellan 8 och 15 år. Läs Ingrid och flickornas egen berättelse om besöket.


Ingrid Svensson är Barnsemesters reporter på Phuket i Thailand. Hon bor där med man och dotter. Ingrids tips idag: Splash-jungle

Snygga ben får man!
Hade jag haft en vattentät stegräknare hade jag slagit mitt personliga rekord. Vi räknade ut senare på dagen att vi var uppe i ca 2500 trappsteg upp. Per person, alltså. Vilka snygga ben vi kommer att få! Splasch-jungle är inte ett jättestort område, men innehållsrikt och räcker för en heldag.

Centrifug
Det finns fem stora vattenrutschkanor i olika former. Bland annat en så kallad superbowl där man inte riktigt vet var man tar vägen, man snurrar runt som i en centrifug. Eller som i ett avlopp. Lite läskigt men riktigt roligt!

Det finns en vågmaskin som startas då och då. Härligt att leka i vågorna, och alla blir sjövilda för en stund. Den höga och raka rutschkanan ser inte så farlig ut, men det ilar rejält i magen eftersom farten blir hög. Utöver dessa rutschkanor finns även vattentäta klätterställningar med mindre rutchkanor och vattenkanoner.
Centrifugen, eller Superbowl som den heter, är en utmaning. Men våga prova!

122 cm för de stora kanorna
Mina medhavda yngre tjejer på 8-11½ år kunde åka allt  eftersom minimigränsen för "värstingkanorna" var 122 cm. Jag och stora tjejen Filippa som är 15 år åkte mer än vi trodde att vi skulle. Och mellan varven pustade vi ut de sköna solstolarna också, som det fanns gott
om.

Sliter byxor
Vi fick tips om att bikinibyxorna slits ut efter en dag där, så jag tog de gamla som borde varit slängda för länge sedan. Men vi åkte mest
på stora uppblåsbara ringar så det var ingen fara med trasiga byxor. Värre var att ha okända pappor bakom sig tre trappsteg ner med
huvudet i rumphöjd och ingen resår kvar som höll mina dallriga skinkor på plats!Här åker jag i full fart! Man ligger på gummiringar och slurpas ut som vattnet i diskbänken...


När jag nu eftersåt ser bilderna förstår jag inte hur vi vågade. Barnen älskade den här kanan!

 


Fräscht och roligt - men dyrt
Splash-jungle är nytt och fräscht och välplanerat. Anläggningen har gott om utbildade
badvakter och än så länge inte så många gäster, så köerna är obefintliga. Vi måste gnälla lite på priset. När man är i Thailand vänjer man sig snabbt vid de låga priserna. Därför tappade vi hakan när vi kom fram till entrén. Det var väl överkomligt för barn upp till 12 år, 750 bath (175 kr). Men för en vuxen var det bud på att planka in. Det kostar 1495 bath för vuxna (395 kr). Barn under tre går in gratis.

Gratis transport
Man får fri shuttle dit och hem, suveränt smidigt. Det är bara är att ringa och boka. Ett stort plus och förstås en fördel som man får räkna in i entrépriset.

Slutligt betyg
Förutom entrépriset för vuxna är allt välgenomtänkt och bra. Man får till exempel ett armband med nyckel till skåp för värdesaker och en personlig kod där allt man äter och dricker registreras till utcheckningen. Praktiskt! Har man simkunniga och spralliga barn är en heldag på Splash-jungle verkligen en rolig utflykt, tycker vi.

Sol, sol, sol
Solkräm är ett måste att ha med, kanske också en solskyddströja till ditt barn. Man är otroligt utsatt en dag på Splash-jungle och skugga är svårt att finna, även till lunch. Matställena är helt ok men man kan också ta med kylväska med picknick. Splash-jungle har öppet alla dagar 10-18.

Det kommer fler tips, vi hörs snart igen!

Ingrid Svensson
Barnsemesters reporter på Phuket i Thailand


Har du frågor till Ingrid?
Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

KARTA till Splash Jungle »

 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!

 » Relaterade artiklar
Barnsemester testar Splash-jungle Barnsemester testar Splash-jungle
Ingrid Svenssons tips på på Phuket i Thailand Barnsemesters reporter Ingrid Svensson bor med sin svenska familj på Phuket... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se