Barnsemesterkortet 2017

Barnsemesterkortet
"Rabattkortet alla barfamiljer borde ha!" Läs mer »

 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Allinc » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr ytterligare rabatt på de redan låga ...
Nazar - Lyxsemester för alla » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr i rabatt per vuxen på alla Nazar-collection hotell!
Dalénium – Science Center » Med Barnsemesterkortet får du gå två, och betala för en! Billigaste gratis.
Fler erbjudanden »
 » Kryssning

Amanda åkte med mamma och farmor

"Jag gillar Bulgarien för de har så goda glassar"

Många barnfamiljer är nyfikna på billiga Bulgarien. Vi har pratat med Anna från Skåne som åkte dit på semester tillsammans med sin sexåriga dotter Amanda och hennes farmor. Vad tyckte de om Bulgarien?

Svalkande drink

 

Fler barnfamiljers reseberättelser från Bulgarien, titta här »

Svarta havet
Stränderna i Bulgarien kan vara bra, men en del är skräpiga. Många barnfamiljer väljer därför att bo på hotell med fina pooler.

Resan gick till Tsrevo, en timme söder om Burgas. Anna valde att åka med TUI, till deras Blue Villagehotell Serenity Bay.

Hur gick flygresan?
Jag trodde att Amanda skulle få svårt att sitta still. Men flygresan tog bara 2 ½ timme från Malmö. Vi hade förbeställt mat och Amanda tyckte det var roligt att hon fick egen barnmeny med dricka och muffins. När vi kom till Bulgarien åkte vi buss till hotellet, det tog cirka en timme.

Första intrycket av anläggningen?
Första intrycket av själva området var en besvikelse, om jag ska vara helt ärlig. Hotellet var nybyggt och fint, men omgivningarna…  det kändes som om vi bodde på en leråker!. Vägarna hade inte hunnit asfalteras, och det mesta runtomkring var bara halvfärdigt. Men jag kan tänka mig att det här stället är helt fantastiskt vackert nästa sommar när gräsmattorna är på plats.

Disco
Amanda är inte ett dugg blyg och leker gärna uppe på scenen med sina nyfunna kompisar.

Var ni inte förvarnade?
Jo, vi visste att allt inte var klart, men vi hade ändå föreställt oss att det i låg i någon slags miljö. Vi bokade resan 5 dagar innan vi reste, så det gick lite hastigt. Själva hotellet var kanon, det måste jag säga! 

Hur var ert rum?
Vi bodde i en fin 2-rumslägenhet. Sängarna var uppbäddade när vi kom och de hade vikt ner överkasten så att man kände sig riktigt välkommen. Sådant tycker jag är trevligt. Allt var fräscht och modernt eftersom hotellet var nytt. Balkong hade vi, och det fanns spishäll, köksutrustning med micro så att vi kunde laga egen mat om vi ville.


Superkids
Två timmar på förmiddagen var Amanda med i barnklubben. Övrig tid badade hon i poolen med mamma och farmor.

Maten
Frukosten var härlig tyckte alla tre, och Amanda gillade barnens mat. Amandas mamma och farmor däremot, de gillade dessertbuffén!

Snäcksök
Amanda brydde sig inte om att det fanns betongblock  och grejer på stranden. Hon letade efter fina stenar och snäckor.

Underhållning
Clownen underhöll på kvällarna.

Poolbad
"Poolen var det absolut bästa av allt. Det är roligt att bada. Och glassarna i Bulgarien är riktigt goda. Det är också jätteviktigt," berättar Amanda.

På flygplatsen
"Jag har ett eget pass med foto när jag reser, precis som alla vuxna".

 

 

 

Vad tyckte ni om maten?
Vi hade bokat halvpension. Då får man frukostbuffé och middagsbuffé. Frukosten var bra, det fanns bröd, kaffe, te, juicer, yoghurt, frukt, kakor, ägg, bacon och mycket mer. Middagsbuffén för oss vuxna var inte lika rolig, tyckte vi. Jo dessertbuffén, den var underbar! Barnens buffé däremot var riktigt bra, Amanda åt och var nöjd hela veckan. På kvällarna var det uppträdanden på en utescen. Ibland med clownen Coco, ibland med Bamse och en dag fick barnen mima och dansa till sin favoritlåt. En dag uppträdde Bulgariska barn och de drog upp barnen att dansa, det var trevligt! I poolbaren fanns en trubadur som spelade då och då.

Vilka barnaktiviteter provade ni?
Amanda var med i Bamseklubben. Det var första gången hon provade en barnklubb och hon gillade det. Hon tyckte att det var roligt med kompisar, och att få träffa Bamse och Skalman. Det var ungefär som ett dagis fast  utomlands, ett par timmar om dagen. 

Vad gjorde ni annars?
Övrig tid badade vi. Det fanns två pooler, en barnpool och en vuxenpool, plus en bebispool med soltak. Det var verkligen jättefina pooler men förvånansvärt kallt vatten då vi var där, bara cirka 22 grader. Men Amanda lärde sig simma! Dessutom fanns det under hela dagen aktiviteter för båda barn och vuxna. Tävlingar, vattengymnastik, vattenpolo för vuxna, vattenpolo för barn, kubb på stranden, beachvolleyboll, frågetävlingar osv.

Var ni på stranden?
Nej, det var mycket mysigare att ligga vid poolerna tyckte vi. Det fanns gamla byggnadsrester och konstigheter på stranden, och inga solstolar. Men när allt är färdigt och hotellen intill öppnar kommer det säkert att bli fint och mer organiserat.

Gjorde ni några utflykter?
Ja, vi tog en taxi till den lilla staden Primorsko. Det tog bara 15-20 minuter att åka dit, men det kostade 400 kr tur och retur, så jag gissar att vi blev lurade. Det fanns smycken, väskor och sådant att köpa. Man kunde pruta lite, men inte särskilt mycket. Det såldes varumärkeskopior överallt! Ska man finshoppa åker man till Burgas istället, en timme bort. Hotellet ordnar utflykter dit.

Har du några bra tips?
Ja, att shoppa på eftermiddagen, då har alla affärer öppnat. På förmiddagen och kring lunch är många butiker stängda. Jag skulle också vilja säga att det hotell vi bodde på är perfekt även för familjer som har en bebis.

Vad fick du för intryck av Bulgarien?
De kan inte engelska. De taxichaufförer vi mötte kunde inte ett ord. De bulgarer som arbetade i receptionen kunde hyfsad engelska, men butikspersonal och restaurangpersonal kan överlag inte engelska alls. I affärerna följer de efter en hela tiden. Det känns ovant.

Prisnivån, är det så billigt som folk säger?
Dyrast var det förstås på hotellet. Lite billigare var det i byn som ligger intill, cirka 20-30 minuters promenad från hotellet. Ännu lite billigare var det i Primorsko. Där kunde man äta ute på restaurang ganska billigt. En glass i byn kostade cirka 5 kr, på hotellet kostade en exakt likadan glass 10 kr.

Har ni varit på barnsemester utomlands tidigare?
Bara i Bulgarien, ingen annanstans. Vi har varit i Bulgarien även innan denna resan. Då var vi på Golden Sands, och Sunny Beach.

Är det stor skillnad på orterna?
Ja, denna resa gav oss mer av det riktiga Bulgarien. Det gick åsnor här och där och det fanns små byar. Sunny Beach är något helt annat. Där finns mer bungyjump, hoppluftslott, minigolfbanor, shopping och sådant. Men också mer folk och mer oväsen. Det är partyparty dygnet runt. Golden Sands är mindre än Sunny Beach. Där finns också en hel del partyparty, men inte som i Sunny Beach.

Kan du rekommendera just det här stället?
Ja, verkligen. Nu är de säkert färdiga med grönområden och allt runtomkring. Den här resan gjorde vi ju 2008, så vi kom dit lite för tidigt. Men vi blev ändå nöjda med vår resa eftersom hotellet var så fräscht och jättefint.

 » Relaterade artiklar
Chill-Out med Ving Ungdomsaktiviteter på chartersemestern
Aktiviteter för tonåringar på semestern efterlyses av många barnfamiljer, därför har många charterhotell nu speciella barnklubbar även för stora barn. I den här åldern behöver ungdomarna ingen r... Läs mer »

Nästan alla barn trivs som fisken i vattnet! Lär ditt barn simma
Vi har kikat närmare på när och vad barn kan klara av i vatten, och vi tipsar om lärorika vattenlekar för olika åldrar. 0 - 1 år » 1 - 2 år » 3 - 4 år » ... Läs mer »

Utflykter på Mallorca Mallorca - Full fart i vattenrutschkanorna!
Utflykter på Mallorca Tycker dina barn om att åka vattenrutschkanor, leka och stoja på stora badland? Då ska du få några tips på Mallorca! Det finns fyra stora vattenparker med vågpooler, lekomr... Läs mer »

Var ska vi åka och när bokar man resan? Vart ska vi åka och när bokar man resan?
Nära eller långt bort, charter eller resa på egen hand, långsemester eller minivecka, högsäsong eller lågsäsong... Tips: Kika runt på olika charterarrangörers hemsidor och prisjämförelsesiter ... Läs mer »

Snorkla med barn Så snorklar du med ditt barn
Man kan snorkla hemma i Sverige och se roliga krabbor och småfiskar, eller snorkla på andra sidan jordklotet och titta på färgglada fiskar i korallrev. Skulle du vilja snorkla med ditt barn? Här få... Läs mer »

TUI Simskola 2010 Simskola på solsemestern
Reseföretagen fortsätter att utveckla idéer och aktiviteter för oss barnfamiljer. Nu har de fått ytterligare en snilleblixt – de ordnar simskola för barn, på semestern! ... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se
Annons: