Barnsemesterkortet 2017

Barnsemesterkortet
"Rabattkortet alla barfamiljer borde ha!" Läs mer »

 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Upzone Ängelholm » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 10% rabatt på Upzone! Erbjudandet gäl...
Dressin på Dellenbanan » Med Barnsemesterkortet får familjens barn en gratis glass alternativt saft och kanelbulle!
Barnens Hus i Tidaholm » Med Barnsemesterkortet får du rabatten: Gå in 4 personer, betala för 2!
Fler erbjudanden »
 » Weekend

Vi provar barnvänligheten:

Hur är maten på en fjällstation?

Storulvån är en fjällstation mitt ute i vildmarken, några mil utanför Åre. Barnsemester reste dit för att testa deras sportlovsarrangemang, och för att prata med barnfamiljer som var där för några dagars lek och mys i vitt vinterlandskap.

Storulvån
Hemlagat. Den här dagen får barnen kåldolmar med potatis, gräddsås och rårörda lingon.
Barnen äter gratis
De flesta gäster under sportlovsveckorna har valt helpension, vilket betyder att man går till dukat bord i restaurangen morgon, lunch och kväll. Ett barn per vuxen fick maten gratis.

Frukostbuffé
På morgonen serverades frukostbuffé med hembakt bröd. Överallt skuttade små nyvakna barn omkring med morgonrufsigt hår, och sökte kontakt inför dagens snölek. Några av barnen ville leka direkt, men samlades snabbt in till borden av sina föräldrar - först måste magen fyllas av en rejäl frukost. Det går åt mycket energi när man bygger snögubbar, åker pulka och gräver snödiken.

Lunchpåse...
De familjer som skulle ge sig ut på dagstur, och inte hann hem till lunchen, fick "lunchpåsar" med sig. De bredde smörgåsar, fyllde termosarna med nyponsoppa eller blåbärssoppa och fick en "lunchpåse" med mat, frukt och extra energi (nötter och russin).

...eller lagad lunch i restaurangen
De familjer som planerade att stanna och leka kring kring fjällstationen gick in och åt lunchbuffé i restaurangen. Det fanns ett par, tre rätter att välja bland. Mycket var ekologiskt, och vegetariska alternativ fanns också.


Storulvån
"Vi är ute hela dagen och får lunchpåsar med oss", berättar mammorna från Lund.
Barnens middag 17.00

Varje dag klockan 17.00 serveras ”Barnens middag” då barnen sitter vid dukade långbord och äter rullade köttbullar, hemlagat potatismos med rårörda lingon och andra favoriter. Ingen snabbmat här inte, det känns bra.

Vuxnas middag 18.00
När barnen ätit färdigt dukas borden om, brasan tänds och lekledarna tar med barnen till lekrummen i andra änden av huset. Nu är det de vuxnas lugna stund med trerätters middag och goda viner.

 

 

Storulvån
Vilket gäng! De här barnen i åldern 6-12 år hittade varandra snabbt och lekte från morgon till kväll. På bilden äter de sin kvällsmat medan föräldrarna bastar inför middagen.

 

Storulvån
Middag vid brasan. Man blir sömnig redan till middagen, när man lekt ute i snön hela långa dagen.

Storulvån
Oj, här har en liten sötnos somnat i myshörnan på restaurangen.

Storulvån
Bastun har utsikt över fjället.

 

Årets Vildmarkskock Det var intressant att hitta en restaurang av den här kalibern mitt ute i vildmarken. De fick utmärkelsen "Årets Vildmarkskock 2006" med rätterna halstrad röding och kokosplättar med vit chokladmousse och blåbärssalsa. Nästa år var det dags igen, då blev de Årets Hälsorestaurang.

Matschemat
Frukostbuffé
10.00 Familjesamling
10.30-12.30 Lek i skidleken
Lunchbuffé
14.00-16.00 StorulvånTEEN (tisdag + fredag)
15.00 Ulvräjset (pulkarace)
17.00 Middag för alla barn
18.00-20.00 Middag för de vuxna (barnpassning i lekhallen)
Kvällsmys på loftet

Bastubad innan kvällens middag
Många föräldrar passade på att få lite egentid och duscha, basta och fräscha upp sig inför kvällens middag. Barnen satt ju redan till bords och hade hur kul som helst.

Småbarnsföräldrarna först
Föräldrarna till de yngsta barnen behövdes vid middagsbordet, så de badade bastu med sina små redan innan barnens middag. Det märktes tydligt på de små barnen att de dels hade varit ute i snön hela dagen, och dels hade bastat. De gäspade och gnuggade sig i ögonen mellan tuggorna. Sedan somnade de en efter en i soffor, på kuddar och i vrår.

Läs om aktiviteterna »
Läs om att bo på fjällstation »
 » Relaterade artiklar
Sportlovsguide med roliga sportlovsaktiviteter! Sportlovsguide med roliga sportlovsaktiviteter!
Det finns massor av olika saker att göra på sportlovet. Några åker till fjällen eller alperna på skidsemester, andra åker till värmen för sol och bad. Många väljer att prova någon rolig sportlovsak... Läs mer »

Järnvägsmuseet i Ängelholm Små äventyr för hela familjen
Det finns massor med roliga aktiviteter att hitta på när man har en ledig dag. Det gäller bara att få idéerna när man behöver dem, och det får du ju alltid här på Barnsemester.se! Vi har samlat må... Läs mer »

Legoland Barnens lovdagar, Höstlov, Sportlov & Sommarlov
Svenska lovdagar Sommarlov, höstlov, påsklov och sportlov. Det blir över 100 lediga dagar på ett år för barnen. Vi på Barnsemester.se har massor av tips på både små utflykter och härliga semestr... Läs mer »

Storulvån Sportlov på fjällstation, aktiviteter
Barnsemester.se provar fjällstation nära Åre Storulvån är en fjällstation mitt ute i vildmarken, några mil utanför Åre. Barnsemester reste dit för att testa deras sportlovsarrangemang, och för a... Läs mer »

Till Thailand med baby 10 bästa tipsen inför långresor med baby
Visst kan man rida elefant med små barn! Trebarnsmamman Rebecka satt coolt och ammade sin baby på elefantryggen. En hel timme gungade de fram i djungeln och snart somnade den lilla. Ta med en eg... Läs mer »

Kebnekaise på sportlovet Testfamilj till Kebnekaise!
Barnsemester sökte en testfamilj Tack för alla ansökningar till att bli Barnsemesters testfamilj på Kebnekaise på sportlovet. Tänk om vi hade kunnat skicka iväg er alla, det hade blivit en trevl... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se
Annons: