Bo tillsammans med djuren
Annons

TEMA DJUR: Bo tillsammans med djuren

För djurkära barn som inte har djur omkring sig till vardags är det förstås en fantastisk upplevelse att få bo nära djur för några dagar. Det finns massor av trevliga ställen som erbjuder ett semesterboende nära djur.

Ihre Gård
Ihre Gård

Bo på lantgård

Många gårdar i Sverige är med i "Bo på lantgård", och erbjuder barnfamiljer ett semesterboende på gården. Alla gårdar har inte djur, så fråga innan du bokar. Fråga vilka djur som finns på gården när ni kommer, och om ditt barn får umgås med djuren.

Bo på lantgård kan bokas bland annat genom Bopalantgard.se och Sverigestugor.eu.

Det finns också gårdar som förutom boendet och närheten till djuren har familjeaktiviteter, café, loppis och allt möjligt. Här är några tips:


Ihre Gård

Ihre Gård

IhreGård, Gotland
Ihre Gård har vandrarhem, café, butik samtl möjlighet att träffa gårdens hästar och lamm, spela tennis och ta ett dopp i...Ihre Gård har vandrarhem, café, butik samtl möjlighet att träffa gårdens hästar och lamm, spela tennis och ta ett dopp i...
Läs mer »
Stättareds 4H-gård

Stättareds 4H-gård

Veddige, Halland
Prova någon av vandringslederna med gården i centrum, eller träffa någon av djuren som bor...Prova någon av vandringslederna med gården i centrum, eller träffa någon av djuren som bor här.
Läs mer »
Luffarliv på Storegården

Luffarliv på Storegården

Tigerstad, Småland
På lantbruket Storegården bor en familj som varje sommar ordnar "luffarliv" för andra barnfamiljer. Ni kan komma och...På lantbruket Storegården bor en familj som varje sommar ordnar "luffarliv" för andra barnfamiljer. Ni kan komma och...
Läs mer »

Fler tips till dig som gillar djur:

Ta med hunden på semestern
Många campingplatser och vandrarhem välkomnar familjer med hund. Även vissa hotell även om det inte är lika vanligt, bland annat Best Western.

Vi har scannat av marknaden och på våra sidor om campingplatser i Sverige och Vandrarhem i Sverige är det markerat med små hund-ikoner vilka som välkomnar hundar.

Sverigestugor.se har också en sida över stugor som välkomnar familjer med hund.

Naturligtvis kan företagen ändra sina regler, utan att vi får information om detta. Dubbelkolla därför när du ringer och bokar, så att du säkert vet att din hund är välkommen och vilka regler som gäller.

Fler tips: Hundsemester »

Ta med hästen på semestern
Det finns massor av trevliga gårdar som välkomnar både familjer och hästar. Det kan vara för en natts genomresa, eller en veckas semester.
Läs mer: Ta med hästen på semestern »

Campa i safaritält bland vilda djur
Sov mitt bland de vilda djuren, i afrikanska safaritält alldeles intill savannen i Safariparken på Kolmården.
Läs mer: Kolmården »


Av: · · Senast uppdaterad 2019-11-27
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se