Så fungerar kryssning
Annons

Så fungerar kryssning

Kryssning passar dig som vill se nya ställen varje dag men ta med dig lyxhotellet dit du kommer. Åk gärna fler familjer tillsammans. Då kan man dela upp sig om man vill göra olika saker, plus att det blir roligare eftersom man sitter vid samma bord och äter varje kväll.

Kryssning
Är du nyfiken på en kryssningsresa men är osäker på hur det går till? Här får du de bästa kryssningstipsen för nybörjare. Klädkoder, kryssningskort istället för pengar – det kan vara en hel del att tänka på!

Kryssning
Fartyg som vänder sig just till oss barnfamiljer. Läs mer »

Paket med flygtransfer

De flesta researrangörer erbjuder paket med både flyg och flygtransfer till och från ut- och hemresehamnen.

Tips: Ett sådant paket kan vara bekvämt, men dubbelkolla priset för flygbiljetten – det kan bli billgare att boka på egen hand.

Hotellerbjudanden

Arrangörerna brukar också ha speciella erbjudanen för hotellövernattningar före och efter kryssningsresan. Kolla om du måste måste förboka transfer till och från fartyget.

Tips: Dubbelkolla gärna priset direkt med hotellet för att försäkra dig om att du faktiskt får ett förmånligt pris.

Pass och visum

Din researrangör hjälper dig att söka visum till destinationer under resans gång. Har du annat medborgarskap än svenskt hänvisas du ibland till din ambassad.

Kryssning från Florida
En båt med pooler och basketplan. Medlemsberättelse »

Rabatter

Ta reda på om det finns grupprabatter. Ofta ges en gratis kryssning per var tionde eller var femtonde passagerare och vissa arrangörer kan även vara villiga att erbjuda extra förmåner som cocktailparties eller utökad kredit ombord.

Middagsrutiner

De flesta fartyg har fasta middagsrutiner. Det kan vara indelat i olika sittningar och meddelas ombord när och med vem du ska äta middag. Du kan komma med önskemål innan avresa till din researrangör som ser till så att alla i reseföljet får äta tillsammans.

Restauranger ombord

Ta reda på om fartyget har flera restauranger och vilka bokningsrutiner som gäller. Boka gärna bord så tidigt som möjligt och fråga på villka restauranger det tillkommer extra avgifter.

Dress code

Ta reda på om det är någon speciell "dress code" som gäller på ditt fartyg. Vanligt förekommande klädkoder på kryssningsresor har engelska namn, till exempel "causual" eller "leisure" (avslappnad stil, gärna shorts och t-shirt), "Country Club casual" (avslappnad stil, dock inte urtvättade t-shirts eller flipflops), "formal" (t.ex. kavaj, skjorta, ibland slips), "gala" (t.ex. kavaj, skjorta, slips, klänning).

Utflykter

Ta reda på om det arrangeras organiserade utflykter när ni lägger till hamn. Ofta finns det olika alternativ att välja på. Utflykterna kan i vissa fall förbokas, i andra fall bokar du ombord.

Tips: Fixa utflykterna på egen hand. De organiserade utflykterna är oftast dyra. Gör istället lite research om resmålen innan och sätt samman era egna sightseeingturer. Gå bort en bit från hamnen och ta en vanlig taxi eller åk med kollektivtrafiken som många gånger är jättesmidig.

Deposition ombord

Ta reda på fartygets rutiner kring deposition. Det brukar innebära att du får ett så kallat "cruise-card" som fungerar som kreditkort ombord på fartyget. Då slipper både du och besättningen hantera kontakter under resan. Oftast kopplas det direkt till ditt kreditkort. Har du inte ett kreditkort får du lägga en dyr deposition.

Bränsleavgifter

På grund av stigande bränslepriser tar många kryssningsbolag ut en bränsleavgift, vanligtvis per person per dag. Kolla detaljerna kring bränsleavgiften med din researrangör.

Tips! Glöm inte att kolla in även charterbolagen som ofta har kryssningsresor i sitt sortiment. Jämför många olika resor för att hitta den som passar dig bäst.

Av: · · Senast uppdaterad 2021-03-31
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se