Annons

Attraktioner för tonåringar - norra Sverige

Vad kan man göra tillsammans när barnen blir större? Många familjer undrar vad man kan göra med barnen när djurparker och lekland inte lockar längre. Vi har finkammat Sverige från norr till söder på äventyr och annat som kan locka med en tonåring!

Zorbcenter
Zorbing = Kliv in i en uppblåst plastboll och låt dig rullas ner för en backe. Galet kul!

Bodagrottorna
Bodagrottorna kräver oömma kläder, ficklampor och - mod!

Hälsingland

Grottkrypning är något som kan vara spännande för de större barnen. Bodagrottorna är Sveriges tredje längsta kända grottsystem.

Att cykla utför är en aktivitet som växer stort i Sverige och i världen. Järvsö Bergcykel Park är unikt eftersom de har leder som alla kan cykla på.

Björnskådning är Vargas Vildmarkslodges mest exklusiva arrangemang. Ni sitter i ett gömsle och kan ta del av ett unikt skådespel från första parkett.
Rollspel sätter fantasin i rörelse och kräver samarbete! Alvgrim Äventyr & Rollspel finns i Bjuråker och de har äventyr för 9-12 åringar i häftiga miljöer.

Järvsö bergcykelpark
Att åka utförs på cykel genom skog ger en häftig fartkänsla! Järvsö bergcykelpark har olika svårigheter på banorna så alla kan ha kul.

Härjedalen

Funäsdalsfjällen har ett arrangemang som heter Äventyrsvecka med strapatser, perfekt för lite äldre barn!

Medelpad

I Torpshammar ligger Boda Borg, utmana familjen eller lös problemen tillsammans! På MidAdventure är de större barnen i centrum. Här finns höghöjdspark, fyrhjulingar, paintball och mycket mer.

Man behöver inte vara hästtokig för att uppskatta en tur på hästryggen i härlig miljö. Lindberga Gård i Lindberga erbjuder turridning för hela familjen.


Alvgrims Äventyr
Interaktiv äventyr och rollspel i häftiga miljöer för 9-12 åringar finns i Bjuråker. Alvgrim Äventyr & Rollspel heter stället.

Zorb Center
På Zorb Center kan ni låta er rullas ner för en backe i en stor, mjuk plastboll, zorbing heter det.

Camp Åre Zipline
Camp Åre har Sveriges största Zipline park! Garanterat kill i magen alltså!

Aurora Stand up paddlingStand-Up paddling kan ni testa på Aurora Borealis Adventures.

Jämtland

Har ni lust att prova på något galet och kul så testa zorbing på Zorb Center i Döviken. Kliv in i en uppblåst plastboll och låt dig rullas ner för en backe – galet! På centert kan ni även prova på offroadkörning, zip-line, kanoting mm.

Multi Challenge i Östersund, kan ni prova massor av olika aktiviteter, här ligger ett Boda Borg med sina utmaningar, klättervägg, gokart inomhus och mycket mer.

Prova på forsränning, forskajakkurser, boogiesurfing, klättring, grotturer, isklättring eller helikopterskidåkning hos Jo Pe fors och fjäll i Undersåker. Camp Dammån i Hallen, finns en uppsjö av aktiviteter. Här kan man följa med på bäversafari, fiska, paddla och bada.

Camp Åre erbjuder äventyr efter säsong, här finns bland annat Sveriges största Zip-line park med linbanor av olika slag som går 60 meter över marken. Olika banor för olika åldrar gör att alla kan vara med!

Vid Ankarvattnet ligger Korallgrottan, som går att besöka om man anlitar en guide.

Ångermanland

Kerstins udde i Trehörningssjö, finns en spaanläggning med bland annat en 33-gradig pool, torr- och ångbastu och spabadkar. Vill ni vara lite mer aktiva så åk med en på bäverspaning!Västerbotten

I Ekorrsele ligger Aurora Borealis Adventures. Där är det alltid något på gång. Ni kan åka med hundspann både sommar och vinter, testa forsränning, Stand Up Paddling, njuta av hundarna på kenneln och mycket mer.

I Skellefteå ligger Boda Borg med utmaningar för hela familjen och  Fastec Ring Gokart som är en av Europas modernaste gokartanläggningar. Umeås största nöjesanläggning Megazone ligger mitt i city och bjuder på Arosfortet med utmaningar, Laserdome och inomhuspaintball.

Norrbotten

När man spelar lasergame ska man skjuta på sina motståndare ned sitt lasergervär. Det kan ni göra på Lazergame i Piteå.

Lappland

Ammarnäsfjällens Islandshästar erbjuder ridturer på islandshästar i makalösa fjälltrakter har ni lust kan ni bada i vedeldad tunna och bastu efteråt.

I Kiruna, 540 meter ner i berget finns LKAB:s besöksgruva, InfoMine. En fantastisk sevärdhet för alla! Mer grottspänning finns att få i Kåtavikens grottstig. De har guidad krypning året om utom vid vårfloden.

Snowtrail dogcamp ligger i Gällivare. Där är det full aktivitet året om. Under vinterhalvåret kan ni välja mellan slädhundsturer, fisketurer, snöskovandring eller skotersafari. För att ta ett dopp i sjön spelar det ingen roll om det är vinter eller sommar men ”Vildmarkshelg”, ”Fiske i midnattsol” och ”Midsommar i Lappland” är äventyr som bara går att uppleva på sommaren.


Av: · · Senast uppdaterad 2020-02-29
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se