Äventyrssemester på Isaberg Mountain Resort
Annons

Äventyrssemester på Isaberg Mountain Resort

Flera av Sveriges bästa skidanläggningar har en buffé av möjligheter även på sommaren. Isaberg Mountain Resort är en av dom och här man man exempelvis cykla Mountainbike på leder i varierande svårighetsgrad, klättra bland trädtopparna i höghöjdsbanan Tree Top Adventure och njuta av svindlande glädjerus i den nya rodelbanan.

Familjen Fredricsson har testat och skrivit in till oss och berättat om sin upplevelse. Läs deras berättelse!

Isaberg Mountain Resort

Vi besökte Isaberg Mountain Resort sommaren 2018 och det blev en semester med det mesta - spänning, fart och avkoppling! Vi reste två familjer tillsammans och barnen var 1, 2 3 och 4 år gamla vid besöket.

Cykelbanor i en fantastisk miljö

Isaberg Mountain Resort

Isaberg ligger i en fantastiskt vacker miljö! Både runt stugorna och ute vid alla aktiviteter. Cykelbanorna i skogen var magiskt vackra och sjön var så fin. Vi hyrde cyklar och cyklade runt i skogen runt sjön, det var en utmaning i vissa backar men så kul när man lyckats ta sig fram.

Förutom att man kunde hyra mountainbike för att cykla runt på området och i skogen så fanns det en mountainbike-bana som man kunde cykla runt i, det såg lättare ut än vad det var. För oss som inte är vana vid denna typ av cykel var det lite läskigt i början men ganska snabbt fick man till tekniken.

Isaberg Mountain Resort

Trampbåtar med rutschkana

Isaberg Mountain Resort

Vi tog även en tur med trampbåtarna och det kändes säkert att ta med även den minsta, då det fanns flytvästar i alla storlekar. De större barnen kunde hjälpa till och trampa fram tillsammans med en vuxen.

Man kunde även hyra kanot eller roddbåt om man hellre vill göra det och det finns möjlighet att ta sig ut och fiska. Men vi nöjde oss med trampbåtarna som även hade rutschkana så man kunde åka ner i vattnet och vid bryggan hade dem en studsmatta ute i vattnet, mycket uppskattat av barnen och det kändes tryggt eftersom de hoppade där med sina flytvästar på.

Höghöjdsbanan var hela familjens favorit

Isaberg Mountain Resort

Mest spännande tyckte vi alla (barn och vuxna) att Höghöjdsbanan var. Det var en riktig ”thrill-kick” att ta sig igenom. Det kändes väldigt tryggt att klättra! Vi fick en gedigen genomgång med instruktör och alla fick testa utrustningen och öva på tekniken på ”marknivå” först. 

Det nya systemet med magnetiska karbinhakar är toppen. Dessa gör det omöjligt att haka av mer än karbinhake åt gången, vilket innebär att man aldrig är ”okopplad” uppe i banan, och det känns väldigt tryggt då barnen måste göra allt själva. Det finns såklart åldersbegränsningar.

Det är viktigt att dricka mycket vatten innan man startar, och före man går på nästa HH-bana, det finns olika svårighetsgrad och olika höjder. Det är mycket mer energikrävande än vad man kan tro, och då var det inte högsommarvärme när vi var där.

Isaberg Mountain Resort

Lekplats och multibana

Isaberg Mountain Resort

För de allra minsta är lekplatsen ett paradis! Men hela lekplatsen var rolig för alla åldra, till och med vi vuxna kunde underhålla oss. Även området runt våra stugor var jättemysigt för den minsta att tulta runt. Kottar och små kullar - jätteroligt!

Multibanan var ett fint tillskott sedan vårt förra besök på Isaberg. Man fick gratis låna bollar till t ex basket och fotboll.

Mat och boende

Fyrbäddsstugorna som vi bodde i var mycket välplanerade och mysiga. Vårt besök var under sommartid så vi nyttjade inte braskaminen, men jag kan tänka mig att det är riktigt mysigt att koppla av i soffan framför den om man är här och åker skidor på vintern.

Isaberg Mountain Resort

Stugorna är fullt utrustade så man kan tillaga och äta alla sina måltider i stugan, det fanns även grillmöjligheter på särskilda avsatta platser. Vi passade dock på att unna oss frukosten som man kunde köpa till inne på hotellet, som ligger centralt i ”byn”. Mycket god frukostbuffé till bra pris. Restaurangen är jättefin och rymlig.

Familjens bästa tips

När vi var i dessa krokar så passade vi även på att ta en tur till High Chaparall som ligger nära, ett perfekts utflyktsmål för en av semesterdagarna.

Familjens betyg

Hela området är ett otroligt fint och välskött ställe där hela familjen trivs, och där finns aktiviteter för alla åldrar. Stort plus för all vänlig personal som jobbar på hela området!

Vi kan verkligen rekommendera Isaberg för en familjesemester, det finns något för alla och barnen tycker det är kul att bo i stuga tillsammans. Vi kommer nog att testa att åka hit igen under vintertid för att testa skidbackarna och slappa i soffan framför en brasa på kvällen!


Av: · · Senast uppdaterad 2020-04-02
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se