Barnkalastips för dig som inte vill vara hemma
Annons

Barnkalastips för dig som inte vill vara hemma

Leklandskalas, badkalas, bowlingskalas, laserdomekalas, gokartkalas och hoppborgskalas blir allt vanligare.

När vi föräldrar var små, då hade man alltid kalas hemma. Prinsesstårta och läsk, ballonger och gottpåse. Sådana barnkalas är vanliga även idag, och de kräver en del planering, inköp, bakande och städning. Vill du slippa det och är beredd att betala för bekvämligheten, då kan du boka ett temakalas.

Bowlingkalas i Arena Jönköping
Sverige är fullt av barnkalasarrangörer. Många ställen har kalastjänster man kan beställa, det kostar mer än att ha kalas hemma, men är smidigt, och man behöver inte städa efteråt. Bild: Arena Jönköping

OBS! Var ute och boka i god tid. Många arrangörer har fullbokat flera månader framöver! Detsamma gäller om ditt barn har spanat in sig på exempelvis ett speciellt temarum på leklandet.

Tips: Ordna temakalas med en kompis! Dels för att det är roligt att vara två som längtar efter kalaset, och dels för att det blir billigare.

Hitta kalas nära dig! Håll utkik efter vår kalassymbol.

Leklandskalas

Väljer du att ha kalas på ett inomhuslekland kan du räkna med full fart på barnen från start till slut. Perfekt för små till mellanstora barn. Vanligtvis får man tillgång till ett kalasrum 30-60 minuter och det brukar finnas olika paket med olika mat/fika/dricka att välja mellan.

Gympasalskalas

Hyr skolans gympasal och ordna en skojig redskapshinderbana. Köp ett gäng stora "choklad-guldmedaljs-halsband" och låt alla vinna. Passar även för mindre barn.

Info om vilka gympasalar som går att hyra i er kommun (och priser) finns oftast på kommunens webbsidor.

Sport- och äventyrskalas

Vill du slippa fixandet kan du t ex boka ett bowlingkalas, gokartkalas, laserdomekalas eller kalas på ett äventyrshus.

Bowling tycker de flesta barn från 7-8 år är skojigt. Go-kart, laserdome, paintball och äventyrshus passar de lite äldre barnen och tonåringarna perfekt.

OBS! Tänk på att gokart har längdkrav som brukar ligga mellan 110 cm och 135 cm beroende på vilka kartar som finns tillgängliga.

Många lekland har olika temarum för barnkalas.

 Gokartkalas
Ta med några kompisar och fira födelsedagen på en gokartbana.

Hoppborgskalas
Hoppborg, slush och sockervadd? Hoppborgskalas hemma » 

Badkalas

Många simhallar erbjuder kalasarrangemang. Den här typen av kalas brukar bli mycket lyckade, men tänk på säkerheten: bjud lagom många barn och var tillräckligt med vuxna.

Djurkalas

För barn som gillar djur är det förstås roligt med ett kalas där man får chans att klappa riktiga krokodilbebisar, leka med busiga getter eller kela med kaniner. Flera akvarier, tropikarier och djurparker arrangerar barnkalas. Passar barn i alla åldrar.

Museikalas

Det finns många muséer som har trevliga kalasarrangemang, ring och hör dig för! Ofta har guiden kläder från en annan tid och berättar spännande historier från barnen. Passar barn runt 6-10 år.

Kalas på Science Center

På flera av landets science center finns det möjlighet att arrangera barnkalas med eller utan guide, och ofta går det bra att ta med egen fika/tårta till barnen.

Extravagant kalas hemma

Ett kreativt kalas, en trollkarl i vardagsrummet eller ett cowboykalas med bullriding. Eller kanske en ballongkonstnär och en hoppborg? Det finns massor av häftiga tjänster att hyra. Hoppborgskalas hemma »

Traditionella kalas med en twist

Hemmakalas kan vara minst lika roliga som bortakalas. En skattjakt, maskerad, baklängeskalas eller campingkalas är enkelt fixat. Toppa med en riktigt cool hembakad tårta. Skojiga kalas hemma »

Ont om pengar?

Det behöver inte bli så dyrt med kalas. Vi har samlat ihop ett gäng bra tips. Tio tips för ett billigare kalas »

Vad kostar det?

OBS! Nästan alla barnkalaspaket hos en extern arrangör kräver ett minumin på mellan 8-10 kalasdeltagare. Samtliga priser är axplock av de priser som finns på marknaden 2018.

Leklandskalas: ca 130-200 kr/barn

Badkalas: ca 120 - 275 kr/barn

Bowlingkalas: 120 - 250 kr/barn

Gokartkalas: 300 - 500 kr/barn

Laserdomekalas: 220 - 250 kr/barn


Hyra en gympasal: 200 - 600 kr/h beroende på var i landet ni bor och storlek på gympasalen.

Hyra hoppborg: 1000 - 3000 kr beroende på arrangör, storlek på hoppborg och tillval.

 


Av: · · Senast uppdaterad 2020-01-10
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2025 Barnsemester.se