Annons
Barnsemester testar:

Beredskapsmuseet i Viken

Beredskapsmuseet Sveriges enda museum i en underjordisk försvarsanläggning från andra världskriget. Här visas det kanoner i olika storlekar, motorfordon och vapenhistoria i flera olika utställningslokaler, bland annat en riktig underjordisk bunker!

Beredskapsmuseet
Titta mamma, en riktig stridsvagn!

Beredskapsmuseet
Det fanns gott om stora kanoner och kanondelar.

Barnen i familjen har länge tjatat om att de vill se riktiga militärgrejer. De är för små för att förstå vad krig och militärer egentligen är men eftersom de är intresserade ville vi passa på att ge dom en liten lektion i Svensk historia.

Så sagt och gjort så åkte hela familjen till Beredskapsmuseet. Det ligger i Viken en bit utanför Helsingborg i Skåne. Familjens pappa hade precis varit här på kickoff med jobbet och fick agera guide. Annars hade vi nog tajmat in en av de guidade barnvisningarna som finns.

Utställningarna

På gräsmattan framför entrén står det kanoner av olika slag och en riktig stridsvagn. Detta tyckte barnen var fascinerande och de ville posera med allihopa.

Beredskapsmuseet
Leo ville fotograferas med ALLT så han kan titta på det hemma igen.

Bredvid var och en finns det små plakat med mer info för den som vill läsa mer.

Vid entrén finns fiket och en liten shop med leksaker. Här börjar också utställningarna som jag personligen tyckte var mest intressanta om "Krigets kvinnor" och "Livet hemma".


Beredeskapsmuseet har flera spännande utställningar i autentisk miljö. Leo 5 år och Felix 3 år tyckte att de "gamla sakerna" var konstiga och att skyltdockorna i tidsenliga kläder var lite läskiga (de ville mest vidare ut igen och kolla på fler kanoner).

På baksidan fanns ännu mer kanoner och maskiner, samt en liten rolig plastbunker man kunde "leka koja" i bredvid en sandlåda fylld med leksaker och en stor rutschkana. Toppen för mindre barn som behöver ta en liten paus i all militärhistoria.

Här finns också en större lokal med mer militärutrustning och saker att upptäcka.

Beredskapsmuseet
Med barn med tusen frågor kan det vara all idé att ta en av de guidade turerna...

Den underjordiska bunkern

Det var spännande gå ner under jord i bunkerns korridorer tyckte barnen, även om det var lite läskigt.

Här finns den STOOOOORA kanonen "Maja" som kan skjuta hela vägen till Danmark. Den står i ett slags "uterum" till bunkern och tydligen skjuter den så högljutt att de stackarna som hade hand om den blev döva även om de stoppade gräs i öronen.

Läs mer


Av: · · Senast uppdaterad 2019-07-06
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Äventyrsbad
Äventyrsbad
Hemma i Sverige finns små och mellanstora äventyrsbad som passar för en dagsutflykt. I våra grannländer kan du även besöka tropiska badanläggningar där ni kan stanna flera dagar. De har både boende, restauranger och skön [...]
Jämför priset: Svenska familjenöjen
Jämför priset: Svenska familjenöjen
Vi är många som drömmer om att kunna ta med familjen till någon av de stora, populära familjeparkerna i Sverige. Men vad kostar det att komma in, vad kostar det att övernatta och vad får man för pengarna? Barnsemester har räknat på [...]
Barnsemester testar: Den blå planet
Barnsemester testar: Den Blå Planet Den Blå Planet är ett helt nybyggt (2013) akvarium i Köpenhamn, bara en liten bit frön Öresundsbron. Deet är Nordeuropas största akvarium och hem åt mer än [...]
Barnsemester testar: Beredskapsmuseet i...
Barnsemester testar: Beredskapsmuseet Sveriges enda museum i en underjordisk försvarsanläggning från andra världskriget. Här visas det kanoner i olika storlekar, motorfordon och vapenhistoria i flera olika [...]
Barnsemester testar Kattegatcenter
Kattegatcenter är hem till 250 olika arter av vattenlevande djur från hela världen och det ligger precis vid färjeterminalen i Grenå. Efter ett par timmars stillasittande på färjan var det perfekt att hitta på något roligt direkt! Kattegatcenter [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
100 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Gratis Fun Slush till barnen!
Fri entré för ett barn per familj på Hagadal sim- och sporthall
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Skistar Sälen
Dalarna
Lalandia Rødby
Danmark
Säfsen
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se