Annons

Barnsemester testar: Halloween på Legoland

Det svenska höstlovet är en toppenvecka att besöka Legoland på, speciellt om man gillar Halloween. Här firas Halloween nästan en hel månad och redan utanför entrén möts vi av härliga Halloweendekorationer som sätter stämningen för dagen.

De flesta Halloween-aktiviteterna anordnas under det danska höstlovet, som ligger lite före det svenska. Då invaderas Legoland av skrämmande men mysiga varelser som skapar spänning i hela parken. Ett par av kvällarna har även parken öppet lite längre på kvällen.

Halloween på Legoland Billund

Men även utan extra aktiviteter är parken är lika fin under det svenska lovet. Och då är fördelen att det inte är så mycket besökare i parken. Lugnt och skönt och inga köer till åkattraktionerna, det gillade vi!

Halloweeinspirerade inslag finns överallt i parken. Förutom de tiotusentals pumporna som pryder parken är det 36 meter höga roterande utsiktstornet klätt i orange och dekorerat som en Halloweenpumpa, det klättrar stora spindlar på flera byggnader, träd har blivit mumier, skelett gömmer sig i buskarna och ett 10 meter högt spöke fladdrar utanför Lego Shop.

Det blir extra (o)mysigt när mörkret faller och de vackra detaljerna får en extra atmosfär av parkens många ljus.

Halloween på Legoland Billund

Vi har varit på Legoland förut, så vi visste precis vad vi ville hitta på. Har man inte besökt parken innan är det all idé att kika på deras webbsidor eller ladda ner deras app innan, för att få en aning om ungefär vad man inte vill missa och var allt ligger.

Miniland

Det stora miniland med massor av legobyggen som föreställer platser från hela världen är alltid spännande att besöka. Här finns många spännande miljöer med allt från en bondgård och småstäder till huvudstäder och världsberömda byggnader och landmärken. Billund flygplats (som ligger nästan precis bredvid Legoland) är givetvis representerad. Många av miljöerna är interaktiva och det rör sig, blinkar och låter. Ibland av sig själv, ibland när man trycker på en knapp.
 

Halloween på Legoland Billund

Star Wars området är alltid en av våra favoriter och sedan sist vi var i miniland hade de även lagt till ett nytt område med fem av världens högsta byggnader. Högst var Burj Khalifa (Dubai) med sina 5.5 meter tätt följt av Makkah Royal Clock Tower Hotel (Mecka), Shanghai Tower, One World Trade Center (New York) och Taipei 101 (Taiwan).

Eiffeltornet kanske inte är lika högt, men det fanns också med här som jämförelse. Man kunde kika med en speciell kikare på legobyggena, och fick då se de riktiga byggnaderna istället. Det tyckte Felix 8 år var superkul!

Alla karuseller och åkattraktioner var igång, och köerna obefintliga eller minimala. Ninjagos laserlabyrint (Lloyds Laser Maze) som det vanligtvis är kö till kunde våra killar till deras stora glädje köra flera gånger på raken. Den, tillsammans med Ninjago the Ride där man "kastar eldbollar" mot sina fiender och The Temple där man beskjuter fienden med laserpistoler var några av favoriterna. Tillsammans med piratkarusellen där man snurrar runt runt.

Halloween på Legoland Billund

Är man en bergochdalbanefantast är också höstlovet toppen för även till dom var köerna i princip noll. Komplett lista över alla attraktioner finns på Legolands webb.

Bokar man övernattning på Legoland Hotel kan man lägga till tvådagarsbiljetter till paketet vilket vi gjorde. Tänk på att tvådagarsbiljetten måste utnyttjas två dagar i rad.

Läs mer

På denna resa testade vi förutom Legoland även Legoland Hotel och Lego House.

Legoland Billund har även en egen sida hos oss på Barnsemester.se. På den sidan finns mer info samt bilder, betyg och recensioner från familjer som besökt dom. Legoland Billund »


Av: · · Senast uppdaterad 2019-11-16
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Samsø runt i en prärievagn
Samsø runt i en prärievagn
Tips från Barnsemesters redaktion: Mitt i Danmark på ön Samsø kan man hyra både häst och prärievagn med sängar och leva ett stillsamt sommarliv i skönt tempo. När veckan är slut har [...]
Testfamilj Legoland + Lalandia
Lalandia öppnade en anläggning tillsammans med LEGOLAND i Billund förra våren. Barnsemester ville förstås veta mer - och skickade ut en testfamilj. Började semestern dagen innan Vi skulle [...]
Barnsemester testar Legoland Hotell
Barnsemester testar Legoland Hotell
När vi på Barnsemester skulle testa Legoland valde vi att checka in på Legoland Hotell. Det ligger vägg i vägg med parken och visade sig till vår stora glädje även ha en riiiiktigt smarrig [...]
Barnsemester testar: Legoland Billund...
Barnsemester testar: När Barnsemesters Leo (5 år) fyllde år önskade han sig en weekend på Legoland och Lalandia. Vi har varit där förut och han fullkomligt äääääälskar det! I [...]
Barnsemester testar: Legoland
Barnsemester testar: - Mamma, mamma, där är Stormtroopers på övergångsstället!!! . Barnen var väldigt uppspelta inför denna efterlängtade dag på Legoland. Det var Star Wars weekend och Leo [...]
Halloween på Legoland
Halloween på Legoland
Det svenska höstlovet är en toppenvecka att besöka Legoland på, speciellt om man gillar Halloween. Här firas Halloween nästan en hel månad och redan utanför entrén möts vi av härliga Halloweendekorationer som sätter stämningen för [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
500 kr ytterligare rabatt på Allincs redan låga All inclusive priser
10-15% rabatt till Tyskland, Polen och Litauen!
100 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Tänndalen
Härjedalen
High Chaparral
Småland
Djurs Sommerland
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se