Barnsemester testar: Halloween på Legoland
Annons

Barnsemester testar: Halloween på Legoland

Det svenska höstlovet är en toppenvecka att besöka Legoland på, speciellt om man gillar Halloween. Här firas Halloween nästan en hel månad och redan utanför entrén möts vi av härliga Halloweendekorationer som sätter stämningen för dagen.

De flesta Halloween-aktiviteterna anordnas under det danska höstlovet, som ligger lite före det svenska. Då invaderas Legoland av skrämmande men mysiga varelser som skapar spänning i hela parken. Ett par av kvällarna har även parken öppet lite längre på kvällen.

Halloween på Legoland Billund

Men även utan extra aktiviteter är parken är lika fin under det svenska lovet. Och då är fördelen att det inte är så mycket besökare i parken. Lugnt och skönt och inga köer till åkattraktionerna, det gillade vi!

Halloweeinspirerade inslag finns överallt i parken. Förutom de tiotusentals pumporna som pryder parken är det 36 meter höga roterande utsiktstornet klätt i orange och dekorerat som en Halloweenpumpa, det klättrar stora spindlar på flera byggnader, träd har blivit mumier, skelett gömmer sig i buskarna och ett 10 meter högt spöke fladdrar utanför Lego Shop.

Det blir extra (o)mysigt när mörkret faller och de vackra detaljerna får en extra atmosfär av parkens många ljus.

Halloween på Legoland Billund

Vi har varit på Legoland förut, så vi visste precis vad vi ville hitta på. Har man inte besökt parken innan är det all idé att kika på deras webbsidor eller ladda ner deras app innan, för att få en aning om ungefär vad man inte vill missa och var allt ligger.

Miniland

Det stora miniland med massor av legobyggen som föreställer platser från hela världen är alltid spännande att besöka. Här finns många spännande miljöer med allt från en bondgård och småstäder till huvudstäder och världsberömda byggnader och landmärken. Billund flygplats (som ligger nästan precis bredvid Legoland) är givetvis representerad. Många av miljöerna är interaktiva och det rör sig, blinkar och låter. Ibland av sig själv, ibland när man trycker på en knapp.
 

Halloween på Legoland Billund

Star Wars området är alltid en av våra favoriter och sedan sist vi var i miniland hade de även lagt till ett nytt område med fem av världens högsta byggnader. Högst var Burj Khalifa (Dubai) med sina 5.5 meter tätt följt av Makkah Royal Clock Tower Hotel (Mecka), Shanghai Tower, One World Trade Center (New York) och Taipei 101 (Taiwan).

Eiffeltornet kanske inte är lika högt, men det fanns också med här som jämförelse. Man kunde kika med en speciell kikare på legobyggena, och fick då se de riktiga byggnaderna istället. Det tyckte Felix 8 år var superkul!

Alla karuseller och åkattraktioner var igång, och köerna obefintliga eller minimala. Ninjagos laserlabyrint (Lloyds Laser Maze) som det vanligtvis är kö till kunde våra killar till deras stora glädje köra flera gånger på raken. Den, tillsammans med Ninjago the Ride där man "kastar eldbollar" mot sina fiender och The Temple där man beskjuter fienden med laserpistoler var några av favoriterna. Tillsammans med piratkarusellen där man snurrar runt runt.

Halloween på Legoland Billund

Är man en bergochdalbanefantast är också höstlovet toppen för även till dom var köerna i princip noll. Komplett lista över alla attraktioner finns på Legolands webb.

Bokar man övernattning på Legoland Hotel kan man lägga till tvådagarsbiljetter till paketet vilket vi gjorde. Tänk på att tvådagarsbiljetten måste utnyttjas två dagar i rad.

Läs mer

På denna resa testade vi förutom Legoland även Legoland Hotel och Lego House.

Legoland Billund har även en egen sida hos oss på Barnsemester.se. På den sidan finns mer info samt bilder, betyg och recensioner från familjer som besökt dom. Legoland Billund »


Av: · · Senast uppdaterad 2019-11-16
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se