Barnsemester testar: Legoland
Annons
Barnsemester testar:

Legoland

"- Mamma, mamma, där är Stormtroopers på övergångsstället!!!". Barnen var väldigt uppspelta inför denna efterlängtade dag på Legoland. Det var Star Wars weekend och Leo och Gustav 5 år var utklädda till Stormtrooper och Kapten Rex (utklädda barn hade fri entré, det tackar vi för!).

Legoland

Legoland är som man hör på namnet en nöjespark med tema: Lego. Här är nästan allt antingen byggt av legobitar eller byggt för att likna legobitar, även karusellerna. Det finns massor att titta på och roliga karuseller och bergochdalbanor för både stora och små.

Legoland anordnar även speciella evenemangsdagar som exempelvis Falckdag med bradbilar, policmotorcyklar och ambulanser, Ferarridag med tuffa bilar och helgen vi till våra barns stora lycka lyckades pricka in: Star Wars Weekend!
Legoland Stormtrooper
Star Wars helgen med figurer från filmerna var uppskattad av alla!

Eftersom det var Star Wars weekend lördag - söndag misstänkte vi att det skulle vara ganska tjockt med folk i parken då, så vi åkte hemifrån redan på fredag morgon för att hinna med att testa Legoland i lugn och ro innan helgen kom igång på riktigt.

Dagens testpatrull bestod av tre 5-åringar och tre 3-åringar. Eftersom en del av attraktionerna krävde en minumumlängd på 120 cm så kunde barnen inte testa allt, men det kompenserade vi mammor som skrek i bergochdalbanorna tills vi blev helt hesa.

5-åringarna fick lov att åka själva i de flesta karuseller men de små fick ibland ha en vuxen bredvid. Det finns bra info på Legolands hemsida om vilka längdregler som gäller för de olika attraktionerna.

Legolandskapet

"Titta där, en bondgård! Och titta här, flygplanen rör sig! Där är AT-AT och Luke Skywalkers skepp! (Star Wars)". Det fanns otroligt mycket att titta på. Vi vuxna var fascinerade av detaljrikheten och barnen var mest fascinerade i allmänhet och sprang runt och tittade på de olika sakerna med glatt humör. Till vissa av utställningarna fanns tillhörande knappar som gav olika effekter (saker rörde på sig).

Legoland Billund
I Miniland finns allt från klassiska slott till coola starwarsfigurer.

Barnkarusellerna

Barnens klara favorit var "safaribilarna" och "de bråkiga båtarna". De ligger precis till höger om entrén och går genom landskap uppbyggda av lego. Safaribilarna kör förbi giraffer och krokodiler medan båtarna flyter förbi stora landmärken som exempelvis frihetsgudinnan.

Vi åkte också flygplan, lekte på den stora duplo-lekplatsen och tog ett par varv runt parken i tåg och monorail.

För både stora och små

Templet var en hit för både barnen och oss vuxna. Det var ingen längdgräns så alla kunde åka med i vagnarna genom "mörkret" och sikta med våra laserpistoler på alla faror som dök upp.

I de stora piratbåtarna som körde vid den stora döskallen kunde man skjuta vatten på både varandra, och även på folk som inte åkte med (som stod vid egna vattenkanoner vid kanten). Det var riktigt roligt!

Legoland Billund
Åkattraktioner finns det massor av som passar både familjens minsta och familjens modigaste.

Legoland Billund
Polar X-plorer har en maxhastighet på 65kr/h och ett överraskande fritt fall på 5 meter.

Bergochdalbanorna

Vi mammor gick ett eget varv i parken utan barnen och testade de stora bergochdalbanorna (barnen hade inte längden inne, 120 cm).

Den nyaste bergochdalbanan, Polar X-plorer, blev en riktig favorit. Caroline hade åkt den förut men lät bli att informera oss andra icke ont anande mammor att det är fritt fall i slutet. Bergochdalbanan stannar, man får se ett filmklipp och sen faller man rakt ner utan förvarning!

Tips!

Innan vi åkte så laddade jag hem Legolands app till mobilen. Där finns en karta över parken och alla attraktioner som finns med. Superbra.

Vi ville inte råka ut för att så i parken och vilja åka en karusell, och sen inte få för att något barn inte var långt nog. Så vi mätte barnen innan vi åkte och kollade upp vilka karuseller som hade längdbegräsningar, så vi hade koll på vilka som fick åka vad.

Det är tillåtet att ta med egen mat och dricka in i parken. Och speciell dricka kan ju vara bra att ha med sig lite extra.

Det finns "sulkys" att hyra, de står till höger direkt när man kommer in.

Läs mer: Legoland Billund »

Detta var vårt andra besök på Legoland

Precis som så många andra svenska barnfamiljer fastnade vi för Billund och kombinationen av Legoland och Lalandia. Och vi kommer med all säkerhet att åka dit fler gånger. Läs om förra årets besök med fler tips »

 


Av: · · Senast uppdaterad 2019-06-01
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se