Annons
Barnsemester testar:

Middelaldercentret

Storslagna riddarturneringar, imponerande krigsmaskiner, krigsvagnen "dommedagsdunkaren", högljudda kanoner och visslande pilar. Så beskriver sig medeltidscentret på sin hemsida och vi håller med om att det är en bra sammanfattning av parken.

Middelaldercentret

Medeltidsklädda danskar och roliga prova-på-aktiviteter möter oss när vi gått igenom entrén och barnen provar genast att "dunka en råtta" och drar på sig skyddskläder och fäktas med träsvärd.

Middelaldercentret

Medeltidsbyn: Köpstaden Sundkøbing

Lite längre in ligger den återskapade stämningsfulla medeltidsbyn. Här sysslar de tidsenligt klädda invånarna med sina dagliga aktiviteter. Man kan kika in och prata med dom och lära sig mer om de hantverk och sysslor de utför.

Under vårt besök stötte vi på tre glada musikanter, och fick prova att trampa på en... Ja, ärligt talat vet vi inte vad det var vi trampade igång för en maskin, och vi ville inte avbryta musikanterna och fråga, men roligt var det i alla fall tyckte vi.

Alla husen i byn är uppbyggda så som man tror att husen såg ut i Danmark under medeltiden och i hamnen ligger det rekonstruerade medeltidsskeppet Agnete och jollen Havmanden som är en kopia av en svensk jolle från Kalmar.

Middelaldercentret

Riddarturnering

Riddarturneringar hålls minst fem dagar i veckan - varje dag under högsäsong. Här möter riktiga riddare varandra och kämpar om vinst. Besökarna sitter eller står vid sidan om och hejar på. När inte riddarna kämpar på arenan används den bland annat till uppvisningar med pil och båge och andra roliga evenemang.

Prova-på-stationer

Man kan också få se kanonerna avfyras och världens största kastemaskin i action. Här behöver besökarna själva hjälpa till för att ladda den stora katapulten. Och i teknologiparken kan man prova olika medeltidsmaskiner och det finns även andra aktiviteter för barn där medeltida spel kan testas.

Hela besöket genomsyras av interaktivitet, man går inte bara runt och tittar utan man får gärna vara med, prova och ställa frågor. Vill man så kan man även passa på att prova mat från det gamla nordiska köket i Danmarks enda medeltidsrestaurang - "Den Gyllene Svanen".

MiddelaldercentretMiddelaldercentret ligger i Nykøbing Falster på ön Lolland i Danmark. Karta »

Familjen Forsberg tycker till

Felix (5 år) och Leo (7 år) gillade mest att "prova själv" och pilbågsuppvisningen med "pilregnet". De var inte lika intresserade av själva medeltidsbyn eller titta på saker.

Hitta hit

Middelaldercentret ligger i Nykøbing Falster på ön Lolland i Danmark, ca 1.5 timme från Öresundsbron. Om man bor på feriecentret Lalandia i Rödby ligger Middelaldercentret på dit (eller hem) vägen från Sverige. Körtid från Lalandia är lite drygt 30 minuter.

Läs mer:


Av: · · Senast uppdaterad 2019-05-23
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Barnsemester testar: Djursland
Barnsemester testar: Djursland
Strax över mitten på Jylland i Danmark ligger området Djursland. Här finns flertalet roliga familjeattraktioner, 250 kilometer kust med massor av barnvänliga stränder, små mysiga byar och härliga naturupplevelser [...]
Barnsemester testar: Middelaldercentret
Barnsemester testar: Storslagna riddarturneringar, imponerande krigsmaskiner, krigsvagnen dommedagsdunkaren , högljudda kanoner och visslande pilar. Så beskriver sig medeltidscentret på sin hemsida och vi håller med om [...]
Barnsemester testar: De Danska Sydkusterna
Barnsemester testar: Södra Själland, Møn och Lolland-Falster bildar tillsammans ramen för De Danska SydKusterna – ett naturskönt område i Danmark fullt av roliga och spännande attraktioner för [...]
Barnsemester testar Ree Park Safari
Det första vi möts av i parken är två färgglada papegojor som svischar förbi fritt i luften. De bor i parken men är fria att flyga var de vill och ibland hälsar de på inne i staden. Men de kommer alltid hem till djurparken igen. Ree Park Safai [...]
Familjenöjen för alla...
Familjenöjen för alla...
Alla fungerar vi olika och alla barnfamiljer har familjemedlemmar med olika behov och funktion. Många av familjenöjena i Sverige har sitt mål att vara tillgängliga för alla och välkomna alla gäster [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
15% rabatt på entrén på Orsa Rovdjurspark
Fri entré för ett barn per familj på Hagadal sim- och sporthall
10% rabatt på entrén på Borås Djurpark
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Tivoli i Köpenhamn
Danmark
Romme Alpin
Dalarna
Universeum
Göteborg
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se