Boka semesterboende
Annons

Boka semesterboende

Pris, rumstyp och läge spelar stor roll när de flesta bokar hotell eller annat semesterboende. För en lyckad semester utan tråkiga överraskningar kan det vara idé att tänka på ett par saker till innan bokning. Denna checklista kan vara till hjälp för att undvika misstag och problem för sig som reser med barn.

Boka semesterboende

Checklista när du bokar hotell och semesterboende

Vad ingåri priset? Rummet ingår. Men ingår frukost, barnsäng, extrasäng, internet, parkering, användning av faciliteter som gym och pool, städning och byten av lakan?

Skatter och avgifter: Är angivet pris totalpris eller tillkommer skatter eller andra avgifter? Vissa länder har exempelvis en extra hotellskatt som betalar på plats även om man bokat genom charterarrangör i Sverige.

In- och utcheckning: När på dagen blir rummet tillgängligt och när behöver man checka ut? Kan man förlänga utcheckningstiden (tex om man har en kvällsflygning) och vad kostar i så fall detta?

Avbokningsregler: Vilka avbokningsregler gäller. Hur kort tid innan planerad ankomst kan jag boka av eller ändra bokningen och vad kostar det att boka av. Frångår någon bokningsavgift/provision om jag bokar av/om oavsett tidpunkt för om/avbokningen.

Transfer: Vilka transfermöjligheter finns till och från boendet och vad kostar tranferresan. Har hotellet egen transfer?

Barnvänlighet, faciliteter och service: Finns internet, kylskåp, babysäng? Och hur barnvänligt är detta semesterboende? Se vår guide till barnvänligt semesterboende »

Parkeringsmöjligher och allmänna färdmedel: Erbjuder boendet parkering (bevakad eller obevakad) och vad kostar parkeringen? Hur långa avstånd är det till bussar, tåg, spårvagn och tunnelbana?

Var är priset billigast? Det finns gott om jämförelsesajter som jämför priser på både hotell och motell. Ibland är det dock billigare att boka direkt via hotellets egna hemsida. Kika in på de olika alternativen och jämför innan du bokar.


Av: · · Senast uppdaterad 2022-08-11
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se