Fråga Barnsemester - Finns det barnmat i Thailand?
Annons

Finns det barnmat i Thailand?

Fråga:
Vi ska vara i Thailand i en månad med tvillingar som då är 11 månader. Finns det spjälsängar att låna på hotellen, finns det barnmat som liknar den vi har i Sverige och är blöjorna ok (av samma kvalitet som i Sverige)?

Barnmat i Thailand
Coola tvillingar ska till Thailand i vinter, och föräldrarna undrar hur allt det praktiska ska fungera.

Svar:
Du undrar var dina 11 månader gamla tvillingar ska sova.

Spjälsängar brukar hotellen inte ha, men ofta har de någon form av resesäng. Boka resesängen redan när du bokar rummet, vänta alltså inte tills ni kommer fram.

Finns det ingen resesäng (och du behöver ju 2!) kan du prova mitt trick: bädda i en liten uppblåsbar plaskpool. Du vet, enklaste modellen från bensinstationerna. Fungerar hur bra som helst! På dagen kan du ta med den ner till stranden och hälla i lite vatten till dina tvillingar. Där kan de plaska och ha roligt. Ställ den bredvid dig, under ett solskydd.

Visst finns det bra blöjor i Thailand. Men ta med blöjor för de första 3-4 dagarna, tills ni hittar en stor och bra affär.

Glasburkar med barnmat som smakar som hemma finns inte. Ta med så många du kan hemifrån, och dryga ut dem med ris och nudlar. Thailändska bebisar äter "jok", prova det!

Jok är vanliga riskorn som hackats i mindre bitar. Man koker dem med mer vatten än vanligt och det blir en len och god risgröt som bebisar älskar. Jok finns i vanliga mataffärer och du kan fråga vilken thailändsk mamma som helst om hur man tillagar jok. Du kan säkert också få hjälp från köket på det hotell ni bor på.

Det är vanligt att man blandar risgröten med kokt ägg, kokt morot eller mosad ananas och banan. Söt god frukt finns det ju gott om i Thailand. Du kan göra egna fruktpuréer på mango och banan. Gott och nyttigt!

Barnmat i Thailand
Läs om den här lilla flickan som luffade runt på öar i Thailand med sin familj i vintras. Till artikeln >


 

Om magsjuka
Vi har pratat med flera läkare för att få de bästa tipsen för att undvika magsjuka på resan. De säger att "Alcogel" från Apoteket är perfekt gnida in både dina och barnets händer med innan ni äter. Ett annat tips är att välja frukt som ska skalas, till exempel banan, ananas, melon, mango och papaya. De berättar också att pengar är bakteriehärdar, så betala med kort om det är möjligt.

Innan resan är det lämpligt att se över sitt eget och barnens vaccinationsskydd. Det är skönt att slippa få resan förstörd av magsjuka och diarré. Nu är dina barn bara 11 månader, men till alla med lite större barn och planer på att resa till långdestinationer runtom i världen kan jag tipsa om att vaccin mot kolera kan tas av barn från två år, men måste fyllas på efter sex månader. Helt enkelt för att barn behöver vaccineras oftare än vuxna.

Tillbaka till frågorna »

BARNSEMESTERS 10 BÄSTA TIPS till dig som ska åka på långresa med ett litet barn. Läs tipsen »


Av: · · Senast uppdaterad 2019-06-10
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se