Annons

Golfsemester med barn

I Sverige är golf numera en folksport med många aktiva juniorer i åldrarna 6-17 år. För dessa golfande barnfamiljer är det förstås roligt att åka på golfsemester.

Vad gör man om inte alla i familjen spelar golf?
Vi har hittat ett hotell på Mallorca som passar de flesta: både fullkomligt golftokiga barnfamiljer, och familjer där några i familjen föredrar att ligga vid poolen.


Golf på Mallorca
Visst, det är ett golfhotell, med 36 vackra golfhål kring sig. Men det är ett skönt ställe även för familjemedlemmar som inte spelar golf. Det finns till exempel pool, spa, gym och tennis.

Golf på Mallorca
Den här glade lille killen är för liten för golf, men barn mellan 6-15 år spelar golf helt gratis alla dagar efter 15.00 i sällskap av en vuxen.

36 hål

Hotellet ligger omgivet av två 18-hålsbanor, East Course och West Course. Självklart är det ett stort plus att hotellet har två banor, det ger variation under golfveckan. Självklara stationer som drivingrange, puttinggreen och golfshop finns förstås också. Klubbor, golfvagnar och golfbilar finns att hyra.

Poolområdet

De flesta hotellrum har utsikt mot poolområdet, där det även finns en barnpool och en lekplats. Kring poolen finns solstolar och stora gräsmattor. Poolhanddukar ingår.

Kids Golf = gratis spel på banan

Alla dagar efter 15.00 kan barn mellan 6-15 år spela helt gratis på golfbanan, i sällskap av en betalande vuxen. Sen eftermiddag är en perfekt tid att gå ut en rond tillsammans, eftersom det mitt på dagen på Mallorca är för varmt för juniorer att spela golf, åtminstone under högsommaren juni-augusti. Ett perfekt dagsprogram för golfande barnfamiljer kan alltså se ut ungefär så här: sova ut, äta frukostbuffé, leka i poolen några timmar, äta lunch och därefter gå en rond på golfbanan. De i familjen som inte spelar golf kan gå på spa, jogga, spela tennis eller ligga vid poolen. På kvällen kan man koppla av i restaurangen.


Golf på Mallorca
Naturen är frodig och vacker på Mallorca. Den allra bästa tiden för golf är maj, juni, september och oktober. Bild: från Marriott´s Son Antems 18-hålsbana West Course.

… gratis hyrklubbor

Barn får låna juniorgolfklubbor från golfreceptionen, även det är helt gratis. En gratisrond per barn för varje betalande vuxen är det som gäller.

… och en gratis golflektion

När du som förälder bokar en golflektion hos klubbens pro får ditt barn också en golflektion, helt gratis. Tränaren här på Marriott´s Son Antem är duktig på att träna juniorer. Han tar ofta emot duktiga juniorlag från olika länder som förlägger sina träningsläger här, just för att de vill ha honom som tränare.

Spabad för alla gäster

Hotellets gäster har gratis tillträde till hotellets spa. Där kan man njuta av pool, jacuzzi, massagepool och flera spaduschar med olika inriktning, t ex aromadofter, massagestrålar och liknande.  Man kan bada turkisk bastu med mycket ånga, vanlig het bastu och mångas favoriter – de uppvärmda mosaikbäddarna. Man kan även boka massage, ansiktsbehandling eller andra typer av behandlingar, men det kostar förstås extra.

Tennis och motion

Det finns tennisbanor på anläggningen, ett gym intill spabadet och joggingslingor.


Golf på Mallorca
Hotellet välkomnar golfande barnfamiljer. Konceptet "Kids Golf" gäller alla gästande barn 6-15 år.

Golf på Mallorca
Det finns barncyklar i olika storlekar på hotellet om man vill ge sig ut en sväng med barnen.

Som en countryclub

En del hotell övernattar man bara på, och efter frukosten ger man sig iväg på utflykter. Det här är inte ett sådant hotell. Det är mer som en "country club", där man stannar kvar och njuter hela semesterveckan. De har fler aktiviteter än golf, och hotellet har blivit ett populärt ställe bland just barnfamiljer.

Amerikanskt

Hotellet är stort och elegant. Marriott´s är en amerikansk hotellkedja, och det känner man på både servicen och inredningen. Personalen talar bra engelska, sofforna i vestibulen är amerikanskt generösa och sängarna på rummen är mjukare än på andra hotell vi besökt på Mallorca. Inga svenska arrangörer har avtal med Marriotts Son Antem men du kan boka själv, direkt på deras hemsida. De brukar ha bra erbjudanden och paket för barnfamiljer.

Läs mer: om golferbjudandet för barn »

Om hotellet »
 

Vilka golfkurser kan man gå?

Easy Golf – en tvåtimmars lektion för nybörjare. Den lär ut grunderna i golfsvingen för den som är helt ny i sporten.

Beginners School – en sextimmars nybörjarkurs fördelad på två dagar.

Expert School – 10 timmarskurs fördelad på 3 dagar.

Play with the Pro – man spelar 9 hål med banans tränare.

Certificate School – fem intensiva golfdagar med både teori och praktik.

Av: · · Senast uppdaterad 2019-05-27
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se