40 stycken
Ingredienser
50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjlk
1 tsk salt
1 dl strösocker
1 1/2 tsk stött kardemumma
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 msk mald kanel
Smula jästen i en bunke. smält smöret. tmjölöken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degens tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm.
Fördela fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Tänj och vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler under bakduk.