Ingredienser (4 portioner)
2 morötter
1 lök
1 msk Svenskt Smör
250 g kräftskal
2 msk mjöl
8 dl fiskbuljong
2 msk tomatpuré
3 dl Vispgrädde
1 knippe sockerärtor
2 dl skalade kräftstjärtar
svartpeppar och salt
4 msk Crème Fraiche
1 krm cayennepeppar
dillkvistar
Skala morötter och lök. Skär dem i mindre bitar. Hetta upp en kastrull och fräs morot, lök och kräftskal, ca 5 minuter. Häll i mjölet och rör om. Späd med buljong, lite i sänder. Klicka i tomatpurén och låt puttra i 20 minuter. Sila buljongen och tillsätt grädden, låt småputtra ytterligare 10 minuter.
Smaka av soppan med svartpeppar och eventuellt salt. Strimla sockerärtorna och lägg i soppan tillsammans med kräftstjärtarna. Servera med en klick crème fraiche, cayennepeppar och dillkvistar.