Trevligt att servera gästerna varsin liten paj i muffinsform. Beräknat för 12 muffinsformar.
Pajdeg
190 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl mjölk
1 äggula
Fyllning
4 dl champinjoner
1 msk smör
1 burk (à 360 g) kräftstjärtar i lag
4 vårlökar
2 tsk tomatpuré
4 dl Lätt Crème Fraiche
3 ägg
1 äggula
2 msk finhackad dill
1 dl riven lagrad ost, ex Allerum Präst
salt och vitpeppar
Pajdeg:
Blanda smör, mjöl och salt till en smulig massa i en bunke. Tillsätt mjölken och äggulan. Arbeta snabbt samman till en deg. Lägg degen i plastfolie och ställ i kylen 60 minuter för att kallna. Kavla ut degen 2 mm tjock. Lägg ett tefat på degen och skär ut rundlar med en kniv. Tryck ut degen i 12 muffinsformar. Ställ in dem i frysen i minst 30 minuter. Gör fyllningen under tiden (pajskalen ska inte förbakas.)
Skiva svampen och fräs den i smör. Krydda med salt och peppar. Låt under tiden kräftstjärtarna rinna av i en sil. Skölj och strimla vårlöken. Vispa ihop tomatpuré, crème fraiche, ägg och äggula. Smaksätt med salt och peppar. Fördela svamp, kräftstjärtar, vårlök, dill och ost i pajskalet. Häll över äggstanningen. Baka i ugn, 200°, ca 30 minuter.