Barnsemester testar: Legoland Billund Resort: Legoland + Lalandia + Givskud Zoo
Annons
Barnsemester testar:

Legoland Billund Resort

När Barnsemesters Leo (5 år) fyllde år önskade han sig en weekend på Legoland och Lalandia. Vi har varit där förut och han fullkomligt äääääälskar det! I år hade vi extra tur för det var Star Wars Weekend bara ett par veckor efter hans födelsedag och Star Wars är väldigt "inne" på barnens förskola just nu.

Legoland Billund Resort

Nytt för i år är att Legoland, Lalandia och Givskud Zoo bildar ett nytt koncept tillsammans som kallas Legoland Billund Resort med ett paketpris till alla tre parkerna om man bor över på Lalandia eller Legoland Hotel. Legoland och Lalandia ligger granne med varandra och Givskud Zoo bara 40 minuter därifrån.

Legoland Billund Resort
Legoland + Lalandia + Givskud Zoo = Ett härligt familjeäventyr!

Vi valde att bo två nätter i Lalandias stugby och besöka de tre parkerna på tre dagar. Vi var tre familjer med barn mellan 3 och 5 år och det blev en riktigt fantastisk helg!

Det är ganska intensivt (men roligt!) att hitta på så mycket på en helg och absolut något vi vill rekommendera. Däremot önskar jag såhär i efterhand att vi stannat en eller två nätter extra för att ha mer tid att utforska omgivningarna och relaxa lite.

Legoland Billund Resort Pass

Ett resort pass innebär att du köper ett paket med entré till både LegolandLalandia och Givskud Zoo. Det kan endast köpas tillsammans med övernattning på Hotel LEGOLAND® eller i Lalandias semesterhus och kostar mellan 325 DKK och 550 DKK per person och gäller då under hela vistelsen, dvs samma pris oberoende av hur många dagar ni stannar.

Läs mer: www.legolandbillundresort.com/se/dit-resort-pass/ »

Lalandia Billund
Armpuffarna på och redo för strapatser i vågpoolen på Lalandia!

Barnsemester testar

Vi valde att bo över två nätter i Lalandias Stugby och testade Legoland, Lalandia och Givskud Zoo på tre dagar.

Vi fick en toppensemester för hela familjen men så här i efterhand så önskar jag att vi hade stannat i fler dagar och kunnat utforska omgivningarna lite mer.

Givskud Zoo
Gorillan Samsung är "boss" på Givskud Zoo, och flirtade med de kvinnliga besökarna.

Resor och resekostnader

Till Danmark kommer du enklast via Öresundsbron eller färjorna från Helsingborg, Varberg eller Göteborg.

Bilesan via Öresundsbron eller färjan från Helsingborg och sedan över Storabältsbron tar ca 3 timmar från Malmö eller 4 timmar från Helsingborg.

Med färjan från Göteborg – Fredrikshavn bruka rrestiden ligga runt 9-9½ timme och via Varberg-Grenå 8½ timme.

Det går direktflyg från Stockholm till den internationella flygplatsen i Billund, men det är oftast billigare med en mellanlandning i Köpenhamn.

Vad kostar det?
Vi har räknat på färje- och broavgifter samt ungefärlig bensinkostnad tur och retur (högsommar 2013). Priserna från Göteborg och Varberg varierar ganska mycket beroende på vald färjeavgång.

Malmö (296 km): 2.100 kr
Helsingborg (300 km): 2.200 kr
Göteborg (273 km): 1.900 – 4.300 kr
Varberg (163 km): 1.600 – 3.140 kr

* Priserna är från 2013

På våra kartor kan du se exakt hur långt du har till Billund: Karta »


Av: · · Senast uppdaterad 2019-07-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se