Jättegoda snurror som passar perfekt på kvällskvisten om man ätit en tidig middag.
Ingredienser
8 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ msk bakpulver
100 g margarin
3 dl tomatjuice
Fyllning
ca 200g rökt skinka eller kassler
3-4 dl riven ost, gärna lagrad
2 tsk senap
ca 2 tsk oregano
Gör så här:
Värm ugnen till 225°C. Blanda salt, mjöl och bakpulver i en skål. Fördela matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt tomatjuicen och rör snabbt ihop till en deg.
Skär skinka eller kassler i små bitar. Blanda kött, ost, senap och oregano.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del på en lätt mjölad arbetsbänk till en avlång fyrkant, ca 30 * 40 cm. Fördela fyllningen över degen och rulla ihop från långsidan.
Skär varje rulle i 12 bitar. Lägg rullarna i bullformar och ställ dem på en plåt.
Grädda i mitten av ungen i 10-12 minuter. Mums!!