Plocka majs
Annons

Plocka majs!

En egenplockad majskolv, nykokt med lite smör och salt på. Mums! I Sverige finns det gott om självplocknignsgårdar, och det blir både billigare än i affären och en rolig utflykt för hela familjen.

Majs
Majskolven är smarrig att äta antingen kokt eller grillad. ett majsfält består av höga planter, nästan som en liten djungel att strosa runt i.

När?

I Sverige kan man plocka majs på självplockning i augusti-september.

Var?

Självplockning, det brukar finnas annonser i tidningen. Eller stanna upp när du kör förbi ett majsfält och se om det är någon självplockning på gång där.

Vad behöver man?

Du behöver inte ha något med dig när du plockar majs. Möjligtvis en påse eller låda att transportera hem dem i.

Enkelt?

Att plocka majs är både enkelt och kul, det är nästan som ett litet äventyr att gå runt bland de höga majsplantorna.

Tips

Du kan frysa in majsen när du plockat den. Den håller ca 3 månader i frysen. Om du kokar majsen fem minuter i osaltat vatten innan du fryser ner den, håller den ännu längre.

Sockermajsen är jättegod kokt med smör och salt. Man kan också grilla eller gratinera den.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-08-23
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se