Nu vi varit på thaimatlagningskurs och lagat en massa gott. Phad Thai, Gai Satays och Green lipstick. Att gå en thaimatlagningskurs är en mycket lättsam, rolig och lärorik utflykt som faktiskt passar barnfamiljer.
12 rätter skulle lagas, kul!
Det är lagom om barnen är mellan 8-17 år ungefär, så att de kan hjälpa till och vara delaktiga. Kockarna pratar engelska, och 8-10 åringar kanske inte har hunnit bli så bra på det, men med lite hjälp från föräldrarna och kroppsspråket går det bra att hänga med i turerna.
Härliga råvaror och massor av curry!
Här lagas ren mat på härliga råvaror - inget friterat här inte. Det tycker jag kan vara lite skönt efter mycket fried rice, fried shrimps osv på restaurangerna.Jag som lärt mig älska curry i alla färger och varianter, röd, grön, penang etc var nyfiken på hur dessa kryddor såg ut omalda och färska. Men vi fick lära oss att curry inte är en krydda, utan ordet curry betyder blandning. Jag kände mig lika blåst som när jag för tolv år sedan skulle göra mitt första julbord och frågande expediten var jag kunde hitta färskabrunkål...
Vi fick promenera till marknaden tillsammans med kocken.
Kryddorna i det thailändska köket
Kursen började med grundläggande kunskaper i olika huvudingredienser i det thailändska köket, som chili, ingefära, citrongräs, vitlök och annat gott innan vi fräste på i wokpannan. Mmmm vilka ljuvliga doftet som spred sig bland oss. Thaimat är fantastiskt gott - och nyttigt!
Vi fick välja tolv rätter som skulle lagas. Därefter fick vi promenera till marknaden tillsammans med kocken för att i verkligheten få se hur thailändska familjer handlar sina underbara örter och grönsaker. Det var billigt, speciellt för thailändare som prutar med ett leende och har vanan inne.
Att gå en thaimatlagningskurs är en mycket lättsam, rolig och lärorik utflykt som faktiskt passar barnfamiljer.
Är ni nyfikna på det thailändska köket, då ska ni prova detta!
Marknaden i Patong
Det blev en ganska svettig promenad på Patong’s gator. Från Pum’s enkla men välutrustade thaikök till marknaden som är belägen bakom stora köpcentrumet Jungceylon. Marknaden var helt klart en av höjdpunkterna.Mindre kul var dock de flådda paddorna som låg platt utsträckta i ett kärl. Och de levande, ovetande paddorna som fanns i lådan bredvid, stackarna! Jag var glad att vi själva fick välja vilka rätter vi skulle göra.
Toppen för barnen!
Matlagningen gick snabbt och smidigt. Allt var väldigt väl förberett. Hackandet och malandet var redan klart och till och med uppmätt, vilket vi tyckte kändes lite tråkigt. Men å andra sidan gjorde det samtidigt hela kursen mycket barnvänlig och en ypperlig chans att få prova många thaiklassiker.
Vi åt ju självfallet upp allt vi lagat och blev på eftermiddagen liggande platta, mätta och nöjda. Gillar du och dina barn att laga mat och är nyfikna på det thailändska köket, då ska ni prova detta tycker jag. Det här var en rolig aktivitet!