Skogsäventyr med barnen
Annons

Barn med fickorna fulla av kottar

Små barn älskar att leka i naturen! Prova att vända på en stenbumling i skogen och visa småkrypen som gömt sig därunder – ditt barn har underhållning i en timma. Barn är nyfikna av naturen, och på naturen! Det finns många sätt att komma ut och lära sig mer, nästan oavsett var man bor eller vilken ålder barnet har.

De barn som har skogen alldeles intill sitt hem kan förstås redan mycket om naturen. Men för många barn är det långt mellan skogsutflykterna. Då är Friluftsfrämjandets barngrupper perfekta, och de finns på flera ställen i landet! Även Naturskyddsföreningen har barn- och familjeverksamhet. Hos dem blir du och ditt barn Natursnokare.


Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet har även verksamhet för de riktigt små barnen - Skogsknopp kan man bli redan som tvååring!

Från skogsknopp till Frilufsare

De flesta vuxna vet vem Skogsmulle är, en hel del av oss har väl också varit Skogsmullebarn. Men Friluftsfrämjandets barnverksamhet har allt från Skogsknopp för barn 2-3 år till Friluftsarna för barn över 9 år.

Barnen upptäcker naturen på nära håll genom att använda alla sinnen. De yngsta barnen har med sina föräldrar som medupptäckare. Barnen blir vänner med kottar, maskar, myror och stubbar.

När barnet är 5-7 år blir det ett Skogsmullebarn och får då och då besök av Skogsmulle som genom lek och sånger berättar för barnen om naturen.

Strövare och Friluftsare drar ut på längre, spännande äventyr i naturen!

Familjemulle och Äventyrliga familjen

Det här är grupper för hela familjen. Vi går på upptäcksfärd på barnens villkor i naturens fantasifulla, spännande värld. Här får både föräldrar och syskon i alla åldrar vara med. Med Äventyrliga familjen får ni testa på en rad olika utomhusäventyr.

Intresserad?

Här kan du hitta en barngrupp där du bor: Friluftsframjandet.se »

Naturskyddsföreningen

Barn + Natur = Sant
Naturskyddsföreningens Natursnokare håller till i skogen och lär sig massor genom att leka och snoka.

Natursnokare

Här blir du och ditt barn Natursnokare. Ni gör utflykter och lär er om naturen genom att leka, upptäcka och undersöka. Aktiviteterna varierar beroende på vilka intressen som deltagarna och ledarna har. Kanske följer ni spår i snön, går på fladdermusspaning, tittar på kosläpp, snokar upp kräldjur eller skådar fågel. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Intresserad?

Naturskyddsföreningen har flera lokalföreningar runt om i landet, så det finns säkert någon i närheten där du bor.


Naturum

Har man inte möjlighet att delta i en grupp på bestämda dagar, finns alltid möjligheten att besöka ett naturum. Ett naturum är ett centrum för besökare till ett naturområde. Där får du veta mer om områdets djur, växter, geologi och kulturhistoria innan du ger dig vidare ut för att upptäcka naturen. Förutom utställningar har många naturum också guidningar, temakvällar och naturstigar. Du kan också få tips om utflyktsmål och vandringar. Naturum »


Nationalparker

Nationalpark är det finaste ett naturområde kan bli. Det är vårt naturarv som vi sparar åt oss och kommande generationer, att besöka och bevara. I Sverige finns 29 nationalparker, från den nordligaste i Vadvetjåkka till Stens huvud i söder. Nationalparker »
Av: · · Senast uppdaterad 2019-08-01
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se