Fårup Sommerland
Annons

Fårup Sommerland

(89 omdömen)
Nöjespark | Sommarland | Utomhusbassäng
Fårup Sommerland>
Favorit sparadSpara favorit

Fårup SommerlandFårup SommerlandFårup SommerlandFårup SommerlandFårup SommerlandFårup Sommerland

Nära stranden i Blokhus och Løkken men ändå gömd inne skogen hittar man nöjesparken Fårup Sommarland. Fårup är en av Danmarks största turistattraktioner med massor av galna, roliga och vanvettigt våta aktiviteter för hela familjen.

Här finns allt från galna berg-och-dal-banor och barntivoli till Danmarks största och blötaste vattenland. Det finns fler än 60 attraktioner –och när entrén väl är betald är alla nöjen och vattenlandet gratis.

Fart, skoj och mys för både stora och små

Skogen bjuder på upplevelser för hela familjen. De yngsta kan bland annat ta en tur i Den Røde Baron, där de små piloterna själva styr flygplanen. En annan av barnens favoriter i Fårup är Egerntårnet, där man lyfts upp till trädkronorna och med fritt fall susar ner mot jorden.

För de större och mer fartglada finns berg-och-dalbanor som tar andan ur de flesta och bjuder på massor av fart och fläkthela vägen. Som den enda berg-och-dalbanan i Norden går Orkanen både över och UNDER vattnet! Här kan man också prova på Danmarks galnaste acceleration i berg-och-dalbanan Lynet, som skjuter iväg som ett skott och går från 0 till 80 km/t på bara två sekunder.

Eller vad sägs om en tur i Falken, Danmarks snabbaste berg-och-dalbana av trä, eller Saven, som är parkens hittills högsta berg-och-dal-bana med en höjd på hela 24 meter. Saven är den enda attraktionen i Danmark som kör både framåt och bakåt! Saven är en attraktion för hela familjen som fartglada besökare ända ner till 95 cm kan prova på.

Fårup är mycket mer än bara roliga berg-och-dalbanor. Man kan också roa sig med hoppkuddar, mängder av studsmattor, hästridning, minigolf, kanotturer, klätterställningar eller en stund på den stora lekplatsen. Fårup bjuder framför allt på trivsel och äkta skogsstämning

Nyhet 2021 –Skovturen

Se fram emot Fårups nyhet för de minsta äventyrarna –Skovturen är nämligen tillgänglig för barn från 0 år! Skovturen tar med dig på en trivsam expedition genom skogslandskapet, förbi stänkande vattenfall, den äventyrliga djurhöjden och skogshuggarens och hem till Fårup Savværk! Skogshuggarvagnen tar dig tryggt genom hela resan till sågverket så det är bara att hoppa ombord och njuta av åkturen

Danmarks största vattenland

I Fårup hittar man också Danmarks största vattenland där hela familjen kan plaska i de vilda vågorna i Bølgebassinet, som är uppvärmd till 27 grader. Du kan också susa fram på Surfhill eller åka tillsammans i jättebadringarna i Vandslangen. Man kan också prova Vandkanonen, som är världens första utomhusvattenrutschkana med fritt fall och två loopar.

När vattenplaskandet är över och håret har torkat kan man lugna sinnena i 4D-biografen, dåsa i skuggan av träden, eller trolla fram något gott att äta på det stora grilla-själv-området där Webergrillarna står redo att användas –helt gratis.

På Fårups restauranger kan hela familjen hitta sina favoriter –både i läckra bufférestauranger och på parkens många andra matställen. Tänker man ekologiskt så kan man prova den 100 % ekologiska restaurangen Skovens Pasta.

Parkens senaste matkoncept är social dining i Oasen, där umgänget kring bordet och den trivsamma stämningen står i fokus. Här serveras rätterna i portioner på en träplanka som ni kan dela om ni har lust

Bo mitt i Danmarks roligaste skog

Vem drömmer inte om att vakna mitt i parken med en fantastisk utsikt över havet, Orkanen och Falken –redo för härliga upplevelser? Fårup Sommarlands eget hotell –Hotel Fårup–är ett 4-stjärnigt familjehotell på temat äkta fårupsk skogsstämning som inbjuder till trivsel, lek och avslappning för hela familjen.

Om man ”bara” är gäst i parken är man mer än välkommen att kika förbi hotellet för att uppleva den trivsamma och lugna atmosfären. Hotellets restaurang är förstås öppen för både park-och hotellgäster

Ridturer i naturen

Fårup har 35 islandshästar som gästerna kan prova inne i parken eller ta en skön ridturpå i naturen i skogen och terrängen omkring Fårup. Här erbjuds olika typer av ridturer som passar för både erfarna och oerfarna ryttare. Parkens små gäster har möjlighet att ta en ridtur i skogen med någon som leder hästen.

Fårups islandshästar är lugna, pålitliga och vana vid barn så alla får en rolig upplevelse oavsett tidigare erfarenhet. Alla turer leds av en erfaren guide som är väl bekant med både hästarna och området kring Fårup.

Upplevelser av internationell klass!

Fårup Sommerland öppnade 1975 och firade 45-årsjubileum under 2020. Nöjesparken besöks av cirka 600000 gäster varje år.

Fårup Sommerland har en kundnöjdhet på hela 99 procent och har under årens lopp vunnit många priser. Bland annat har parken utsetts till topp 3 bland Europas bästa nöjesparker fyra år i rad (Kirmes, 2015, 2016, 2017 och 2018), till topp 3 i världen för bästa service (IAAPA, 2015) och till Nordens bästa sommarland, senast 2018. Saven utsågs till den bästa nya berg-och-dalbanan i Europa vid Park World Excellence Awards 2020.

Hundar är mer än välkomna i Fårup så länge de går i band

instagram.com/faarupsommerland/ »
Stora Barnsemesterpriset
Fårup Sommerland har vunnit Stora Barnsemesterpriset totalt fem gånger i kategorierna Bästa Sommarland i Norden och Bästa Familjenöje i Danmark.
Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt
OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Fårup Sommerlands webbsidor.
Hitta
Saltum
Danmark, Nordjylland

Med bil från till Fårup Sommerland är det ca 1 km (14 h 53 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Till Fårup Sommerland från Frederikshavn (ca 55 km):
Kör mot Hjørring, Løkken och Saltum. Följ skyltarna i Saltum.

Till Fårup från Aalborg (ca 35 km):
Kör mot Aabybro och Blokhus. Kör av motorvägen vid avfart 8 mot Blokhus.

Till Fårup Sommerland från Hirtshals (ca 40 km):
Kör mot Hjørring, Løkken og Saltum. Följ skyltarna i Saltum.

Fårup Sommerland
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Fårup Sommerland har snittbetyg 9.5 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 89 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Vi elsker Fårup !!
Läs mer »
Vi elsker Fårup !!
Läs mer »

25 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Fårup Sommerland. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


A9O         APW      
9 X    G    R P   8TQ
U R   DF1   2MM      
D L    1      X   F9Q
5KG         KFI      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se