Annons

En sommar fylld med familjeaktiviteter – upptäck camping!

Sommarlov och semester i sikte, men vad ska familjen hitta på under alla lediga dagar? En plats där det finns aktiviteter för alla åldrar direkt runt hörnet, med bra boende, bad och bus? Det är enklare än du kanske tror - vi ger 5 tips till varför camping är den perfekta familjesemestern!

YessiFoto: First Camp

1. Naturnära med närhet till utflykter

Sverige är fantastiskt på sommaren – bada i en sjö, sola på saltstänkta klippor, vandra vandringsleder längs kusten eller i naturreservat. Fiska, cykla, upptäck grottor, glasscaféer eller historiska platser.

Svenska campingplatser har oftast många roliga utflykter i närområdet och är belägna i vackra naturnära lägen. Kanske ligger badplatsen precis intill eller så startar vandringsspåret precis vid stugan?

2. Enkelt och tryggt

På en campingplats är det tryggt och enkelt att umgås med familjen. Inom campingområdet finns oftast alla bekvämligheter som behövs så som servicebutik, restaurang och lekplatser. Barnen lär känna området snabbt och ni kan koppla av och känna er som hemma på ”er gata”.

3. Kostnadsfria aktiviteter

Vissa campingar har gratis aktiviteter så som barnklubb och quiz! Familjen behöver inte tänka på några extra utgifter för att skapa nya sommarminnen.

Exempelvis arrangerar First Camp Campingsveriges största aktivitetsprogram med över 5 500 aktiviteter där bland annat träning, barnklubb med lyckodjuret Yessi och kvällsunderhållning erbjuds kostnadsfritt för gästerna på 25 av sina destinationer.

I barnklubben leker barnen med Yessi men lär sig även om miljön. I aktiviteten Energidetektiverna får barnen följa med Yessi och hennes vänner och leta efter energitjuvar - någon tänder alla lampor, lämnar kranar som droppar eller låter musiken stå på! Mer än hälften av aktiviteterna i barnklubben innebär även att barnen rör på sig och får njuta av utomhusbus. För de lite äldre barnen finns ”12+ club” med bland annat brännboll och kubb. Läs mer om alla aktiviteterna här »

4. Lekplatser och hyraktiviteter runt hörnet

Kryper det i benen så är det inga problem på en campingplats, här finns oftast många roliga aktiviteter! Vad sägs om exempelvis hyrcyklar, trampbilar, minipro eller kanske till och med båtar och kanoter. På campingarna finns ofta även olika lekplatser, fotbollsplaner, äventyrsgolf och minigolf. Kanske har ni en turnering inom familjen där vinnaren får en glass?

5. Ett boendealternativ för alla

På de flesta campingplatser finns boendealternativ för både stora och små plånböcker. Det finns ofta stugor i mindre format perfekt för en natt eller större sommarhus med plats för den stora familjen med parkering direkt utanför dörren. Här finns även tältplatser, campingtomter eller husbilsplatser med egen uteplats. På en campingplats är valmöjligheterna många!


Ute i sista minuten? First Camp har en supersmidig lågpriskalender där du enkelt kan söka och jämföra priser på olika campingplatser med lediga stugor eller campingtomter.

YessiFoto: First Camp


Av: ·
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se