Österrike
Annons

Österrike är ett populärt resmål på vintern när skidåkningen i Alperna lockar. Men landet är även fantastiskt härligt på sommaren!

Här finns många berg och friska, klara badsjöar. Kärntens vandringsleder passar oss barnfamiljer bra eftersom det inte är så brant här. Det finns även goda möjligheter för familjevandring i Tyrolen. Bönderna bor och arbetar här uppe i bergen, men vandrare är välkomna att komma och hälsa på, vila och köpa av deras varor.

I Österrike finns cirka 500 campingplatser. Många av dom ligger otroligt vackert, oftast vid en badsjö med varmare vatten än vi är vana vid hemma i Sverige. En förteckning kan ni få från Österrikes turistbyrå eller från Motormännen.

Österrikes huvudstad Wien har shopping, museer och allt annat man förväntar sig av en huvudstad. Men här finns även stora badområden (Old Danube och New Danube) med flera kilometer sandstrand, solstolar, restauranger och mysiga caféer.

På vintern är Salsburgerland på nordsidan om alperna är det stora skidparadiset. Det är här de välkända skidorterna ligger, t ex Zell am See och Bad Gastein. På andra sidan, alltså på den södra sidan om alperna, åker man skidor i t ex Obervillach. Där finns även bra längdåkning, om ni tycker om det. Andra välkända skidorter är St Anton och Ischgl.

Resa till Österrike
Österrike: Snabbfakta
Österrikes huvustad är Wien och landet ligger i Centraleuropa.
I Österrike betalar man med euro och det officiella språket är tyska.
TidDet är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Österrike.
Passet måste vara giltigt under hela vistelsetiden i landet.
Svenska medborgare behöver inte visum för en vistelse upp till 90 dagar.
Artikeltips
Bilsemester i Europa
Bilsemester i Europa
Bilsemester är en bra ide om ni vill röra er fritt på semestern, då finns det tid och utrymme för spontana stopp och ni behöver inte stressa utan [...]
Planera bilresan söderut
Planera bilresan söderut
Från Sverige vidare ut i Europa kan ni antingen åka direkt till Tyskland från Sverige eller ta Öresundsbron eller färjan till Danmark och därifrån [...]
Klimat / väderguide
Österrike (Wien)
 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
1
4
9
15
20
23
25
24
20
14
7
3
-4
-2
1
5
9
13
14
14
11
6
2
-2
2
3
4
6
7
7
8
7
6
4
2
2
14
13
13
12
14
14
13
12
11
10
14
14
Genomsnittlig temperaturen på dagen, på natten, antal soltimmar, nederbörd i millimeter.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se