Arabba
Annons

Arabba

(0 omdömen)
Skidanläggning

Favorit sparadSpara favorit

Arabbasskidområde består av 27 liftar och 48 nedfarter.

22 st24 st2 st

Till Arabba åker familjer som verkligen njuter av bra skidåkning. Det finns backar för de små barnen också, så det är ingen fara med det. Men vad vi menar är att här är det läge för alla före detta ”skibums” som idag är föräldrar att ge varandra varsin barnledig dag så att ni kan få en riktig skidupplevelse.

Marmoladaglaciären
Från Arabba kan ni ta er upp på 3 269 meters höjd, den högsta punkten i Dolomiterna! Där ligger ”Dolomiternas Drottning” vid era fötter, Marmolada-glaciären.

Världens största skidsystem
När ni känner er mätta på enastående panoramavyer kan ni välja mellan att ta er ner mot Arabba igen eller vidare ut i världens största skidsystem, Dolomiti Superski. I Arabba ligger skidåkningen mest i skuggsida och hit hittar fler inbitna skidåkare än soldyrkande cruisers. Arabba är ett eldorado för dem som vill ha snön för sig själv. Missa inte den gamla liften Fedaia, 600 fallhöjdsmeter med många utmaningar.

Tips 1: Prova ”Grande Guerre”. Den här turen funkar bra för vuxna och barn i tonåren med skidvana. Från toppen av berget Lagazuoi (2.800 möh) finns en sju km lång nedfart som finns med på listan över världens vackraste nedfarter. Otroligt vackert! De sista kilometerna tolkar ni efter häst tillbaka till Arabba.

Tips 2: Pratar man om Arabba går det inte att undvika att berätta om ”Sella Ronda”, dvs turen runt berget Sella. En oerhört vacker tur, men en fysisk utmaning och inget för barn. Du startar från Arabba och turen tar hela dagen. Det är mer än fyra mils åkning och du kan göra avstickare till Val Gardena, Alta Badia, Canazei, Campitello, Corvara och andra fantastiska skidorter. En tuff tur, men en upplevelse för duktiga skidåkare med kondition och muskler i benen!

Bra att veta om Arabba:
- Skidsäsongen börjar i november och slutar i april.
- Flygplats: Innsbruck
- Till flygplats: 16 mil
- Från Helsingborg: 130 mil

Hitta
Arabba
Italien
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Arabba. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Arabba har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se