Livigno
Annons

Livigno

(0 omdömen)
Skidanläggning

Favorit sparadSpara favorit

Livignosskidområde består av 33 liftar och 76 nedfarter.

28 st37 st11 st

Livigno är en charmig gammal bergsby i Italien. Napoleon befriade Livigno från alla skatter och tullar p g a dalens otillgänglighet och privilegierna består än idag. Här är det alltså skidåkning som gäller på dagarna och skattefri shopping på kvällarna. Men shoppingen drar åt det flärdfulla hållet, så de flesta av oss nöjer sig med fönstershopping. Men det är kul det med!

Gott om plats i pisterna
Pisterna är breda, öppna och hålls välpreparerade. Liftsystemet är mycket modernt och med skidbuss (som är gratis) tar man sig lätt mellan olika basstationer. Luften i dalen är ovanligt torr, och det är bra för då blir pisterna sällan isiga. Har ni barn som åkt skidor sedan de var små kommer Livigno att bli en upplevelse för dem. Här kan de få lite tuffare utmaningar än i backarna hemma, men de kan också prova att ta ut svängarna ordentligt i breda välpreparerade pister. Om ni vuxna vill ”go crazy” för en stund, och testa på lite enklare off-pist, lämpar sig Livigno väl. Mellan pisterna finns lättillgänglig off-pist.

Bra att veta om Livigno:
Skidsäsongen i Livigno startar i november och slutar i april. Ni kan köra bil dit, Livigno ligger 128 mil från Helsingborg, och det är inga konstigheter att ta sig hit via Österrike och Schweiz. Vill ni inte köra själva kan ni ta direktbussen från Malmö. Den går varje fredag under absoluta högsäsongen 2/2-31/3. Resan kostar 1.795:-/person (1.945:- för avresor 9/2, 16/2 och 23/2). Man kommer tillbaka till Malmö på söndagen kl 13.00. Det är billigt att flyga till Bergamo men flyg dit kommer ofta fram sent på kvällen. Det kan vara lite bökigt. Det planeras direktbussar till Livigno från flygplatsen, läs mer på www.orioaeroporto.it. Ni kan även flyga till Milano och Innsbrucks flygplats och ta en hyrbil därifrån.

Tips1: Det finns många barnbackar längs hela solsidan i byn. I takt med att barnens mod växer tar man sig enkelt allt längre upp på bergets familjevänliga, röda backar.

Tips 2: Vill ni kolla in miljonärerna kan ni göra en dagsutflykt över till exklusiva och eleganta S:t Moritz ;)

Hitta
Livigno
Italien
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Livigno. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Livigno har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se