Sölden
Annons

Sölden

(1 omdömen)
Skidanläggning

Favorit sparadSpara favorit

Söldensskidområde består av 35 liftar och 41 nedfarter. Längsta nedfart är 6000 meter.

16 st18 st7 st

Sölden är en av de mest solsäkra orterna i Alperna (ta med solskyddskräm ;). Skidsystemet är mycket välutvecklat och effektivt och det finns ett stort antal pister i olika svårighetsgrader. Byn ligger utspridd på över 2 km längs huvudvägen i Ötzdalen i syd-västra Tyrolen.

De två glaciärerna Rettenbach och Tiefenbach har byggts ihop via Europas längsta skidtunnel. De flesta pisterna ligger på över 2.000 m vilket bidrar till den höga snösäkerheten i området.

Från Schwarzen Schneide på Rettenbach kan man åka ända ner till dalen, en tur på 12,8 km med en fallhöjd på 1880 m! Liftar förbinder glaciärerna med vinterskidområdet vid Giggijoch och Gaislachkogl. De lätta till medelsvåra pisterna ligger ovanför Giggijoch på Rettenbachglaciären medan de mer avancerade finns vid Gaislachkogl, som också är populärt för off pist-åkning. Vid Giggijoch finns en terrängpark i världsklass med half-pipe, boardercross, hopp och olika hinder.

soelden.com »
Hitta
Sölden
Österrike
Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Sölden. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Sölden har snittbetyg 3 av 10.
Betyget baseras på en recension från 1 familj. Alla recensioner »

Bra för föräldrarna
Bra skidåkning för den vuxna men dåligt för barn som är för små för att gå i skidskolan.
Läs mer »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se